x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trezoreria a deblocat fondurile CSM, membrii şi angajaţii îşi vor lua salariile cu sporuri

Trezoreria a deblocat fondurile CSM, membrii şi angajaţii îşi vor lua salariile cu sporuri

17 Iul 2009   •   00:00

Trezoreria a deblocat, vineri, conturile Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), astfel că membrii şi angajaţii acestei instituţii îşi vor lua salariile cu tot cu sporuri, inclusiv cel de 50 la sută, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.



Deblocarea conturilor survine deciziei din urmă cu o zi a Curţii de Apel Bucureşti.

Ceilalaţi ordonatori de credite din sistemul juridic au plătit salariile în această lună fără sporul de 50 la sută.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, acţiunea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi a decis obligarea Ministerului Finanţelor Publice la plata sumei de 353.042 de lei, reprezentând drepturi salariale pentru magistraţi şi angajaţi, în termen de o zi de la pronunţarea hotărârii. Sentinţa este executorie de drept, chiar dacă poate fi atacată cu recurs în 15 zile.

De asemenea, instanţa a solicitat Ministerului Finanţelor să precizeze măsurile dispuse în legătură cu blocarea plăţii salariilor în cuantumul cerut în raport cu dispoziţiile OUG 71/2009.

Actul administrativ de retragere a sporului de 50% de suprasolicitare neuropsihică pentru magistraţi a declanşat, în urmă cu o săptămână, nemulţumirea magistraţilor din întreaga ţară. După două zile de întrerupere temporară a şedinţelor de judecată şi în condiţiile în care ministrul Justiţiei a subliniat public, de mai multe ori, că nu sunt fonduri pentru plata acestor sporuri, asociaţiile profesionale ale magistraţilor au decis suspendarea şedinţelor de judecată, zilnic, pe durată nedeterminată, timp de câte trei ore.

Personalul juridic auxiliar din instanţe şi-a exprimat susţinerea pentru aceste acţiuni, cu întreruperea activităţii, timp de câte două ore, zilnic, tot pe durată nedeterminată.

×
Subiecte în articol: observator