x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trupul lui Mircea Stănescu a fost depus la capela cimitirului "Sfânta Vineri" din Capitală

Trupul lui Mircea Stănescu a fost depus la capela cimitirului "Sfânta Vineri" din Capitală

09 Ian 2009   •   00:00

Trupul neînsufleţit al lui Mircea Stănescu a fost depus, astăzii, la capela cimitirului "Sfânta Vineri" din Capitală, acesta urmând să fie înmormântat duminică dimineaţă. Arhiepiscopia Bucureştilor a admis, ieri, cererea familiei Stănescu de a face un serviciu religios la groapă, la înhumarea lui Mircea Stănescu, "pentru mângâierea familiei", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.



Părintele Stoica a explicat că în cazul celor care se sinucid nu se fac slujbe religioase în Biserică, însă Arhiepiscopia Bucureştilor a decis să admită cererea familiei lui Mircea Stănescu şi să se ţine un serviciu religios, la groapa în care va fi înhumat. El a mai explicat că decizia Bisericii a fost luată în urma unei abordări pastorale a situaţiei, apreciind că un mic serviciu religios se poate ţine, "pentru mângâierea familiei" şi datorită faptului că sinuciderea a urmat remuşcărilor pentru accidentul de circulaţie. În urmă cu două zile, marţi, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu declara că fiul său, Mircea Stănescu , descoperit împuşcat în cap, luni seară, va fi înmormântat duminică, la ora 10.00, la cimitirul Sfânta Vineri din Bucureşti. "Le mulţumesc tuturor celor care mi-au transmis condoleanţe şi îi rog pe colegii din presă să nu transforme această tragedie într-un spectacol. Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 10.00, la Sfânta Vineri", adăuga el.

Mircea Stănescu (39 de ani), implicat într-un accident rutier petrecut în circumstanţe neclare la sfârşitul anului trecut, a fost descoperit împuşcat în cap, luni seară, în apartamentul din Capitală al mamei sale, pe care îl folosea ca birou. Trupul lui Mircea Stănescu a fost găsit de avocatul Cătălin Dancu, luni seară, în jurul orei 20.15, după ce acesta a spart uşa apartamentului din strada Panduri, având în acest sens acceptul lui Sorin Roşca Stănescu. Analizele făcute în cadrul autopsiei lui Mircea Stănescu au demonstrat că acesta s-a sinucis, a declarat, marţi, pentru Mediafax, directorul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML), Dan Dermengiu. Potrivit rezultatului preliminar al autopsiei în cazul lui Mircea Stănescu, moartea a fost violentă, cauzată de "hemoragie şi dilacerare meningocerebrală", în urma împuşcării cu un singur glonţ, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.
Mircea Stănescu, fost deputat PSD, urma să fie citat pentru audieri în data de 12 ianuarie, în legătură cu implicarea sa în accidentul petrecut la sfârşitul anului trecut. Pe 31 decembrie, procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Mircea Stănescu, suspectat a fi autorul accidentului rutier petrecut în seara zilei de sâmbătă, 27 decembrie, în zona Barbu Văcărescu din Bucureşti, în urma căruia un bărbat a fost ucis. Iniţial, în acest caz a fost pusă sub acuzaţie prietena lui Mircea Cuzino Stănescu, cea care şi-a asumat accidentul. Femeia, în vârstă de 38 de ani, a fost acuzată de ucidere din culpă, însă, în urma audierilor martorilor, procurorii au schimbat încadrarea juridică a faptei acesteia în cea de favorizare a infractorului, respectiv a lui Mircea Stănescu. Anchetatorii l-au acuzat pe Mircea Stănescu, fost deputat PSD, de ucidere din culpă pentru omorârea bărbatului şi părăsirea locului accidentului. În seara accidentului, Mircea Stănescu, împreună cu prietena sa, a luat masa în oraş, unde el ar fi consumat băuturi alcoolice, aşa cum au susţinut mai mulţi martori. Victima - un bărbat în vârstă de 40-45 de ani - traversa strada Alexandru Şerbănescu, în dreptul intersecţiei cu strada Căpâlna, pe trecerea de pietoni, moment în care a fost lovit de maşina Mercedes, care l-a proiectat la o distanţă de 20 de metri. Martori ai accidentului au chemat ambulanţa şi le-au declarat poliţiştilor că la volan se afla un bărbat, nu o femeie.

 

×
Subiecte în articol: romania mircea stanescu