x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tudorel Toader, judecător CCR: Am solicitat preşedintelui convocarea de urgenţă a Plenului Curţii

Tudorel Toader, judecător CCR: Am solicitat preşedintelui convocarea de urgenţă a Plenului Curţii

08 Aug 2012   •   19:37
Tudorel Toader, judecător CCR: Am solicitat preşedintelui convocarea de urgenţă a Plenului Curţii

Judecatorul Curtii Constitutionale Tudorel Toader a declarat ca a solicitat presedintelui CCR, Augustin Zegrean, convocarea de urgenta a Plenului Curtii pentru a dezbate controversele in legatura cu activitatea Curtii aparute in ultima perioada.

Judecatorul Curtii Constitutional, Tudorel Toader, a cerut presedintelui CCR convocarea de urgenta a Plenului
"In urma unui material din presa (potrivit caruia judecatorii Mircea Minea si Tudorel Toader ar fi modificat decizia Curtii privind listele electorale), l-am sunat pe presedintele CCR, (Augustin Zegrean, n.r.) am vorbit si cu alti colegi si am solicitat presedintelui sa convoace de urgenta un Plen al Curtii. Domnia sa m-a asigurat ca in seara asta va lua legatura cu toti judecatorii. Daca va fi posibil maine, daca nu, vineri sau poate luni, cat de repede posibil", a declarat la Romania TV judecatorul CCR Tudorel Toader.

Tudorel Toader a explicat ca el a parasit Bucurestiul, vineri, 3 august la o zi dupa decizia CCR de a amana o hotarare privind validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie: "Eu am plecat din Bucuresti pe 3 august si sunt in concendiu. Am participat la decizia Curtii de pe 2 august. Tot ce s-a petrecut ulterior, dupa 3 august, imi este absolut strain, pentru ca nu eram la Curte, pentru ca in perioada de concediu un judecator asigura permanenta si acela nu am fost eu".

Tudorel Toader considera ca "intr-o perioada tulbure, cu probleme controversate", probabil, dintr-o "regretabila eroare" s-a vehiculat numele sau ca fiind implicat in modificarile survenite deciziei Curtii Constitutionale data in 2 august. "O mica diversiune, probabil", a adaugat judecatorul CCR.

Despre erata solicitata luni, 6 august, de catre conducerea Curtii Constitutionale in sensul indreptarii deciziei publicate in Monitorul Oficial, judecatorul Tudorel Toader a spus ca a aflat din presa, la fel ca si despre sesizarea Comisiei de la Venetia.

Tudorel Toader a mai spus ca imediat dupa ce a aflat din presa despre erata si sesizarea Comisiei de la Venetia l-a sunat pe judecatorul Stefan Minea, cel asigura permanenta la conducerea Curtii,pentru a cere lamuriri. "Despre erata am aflat, din presa, ieri. L-am sunat pe judecatorul Minea incercand sa aflu si sa inteleg despre ce este vorba. Nu am avut nicio informare, consultare prealabila in legatura cu erata. Tot din presa am aflat si despre solicitarea facuta de Curtea Constitutionala Comisiei de la Venetia", a mai spus judecatorul constitutional Tudorel Toader la Romania TV.

Tudorel Toader a precizat ca nu a fost "intrebat, consultat despre eroarea materiala" sau despre sesizarea Comisiei de la Venetia.

"Daca este vorba ca s-a gresit o pagina, un punct, care nu e de natura sa schimbe sensul juridic al deciziei, nu se pune problema unui Plen, atunci e o eroare materiala, daca este vorba de o eliminare, de o completare sau de o adaugire de natura sa schimbe sensul deciziei, atunci categoric de competenta Plenului este luarea respectivei erata", a raspuns Tudorel Toader raspunzand unei intrebari privind natura eratei.
rtv.net

×