x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tulcea / Comandant de navă acuzat de trecerea frauduloasă a frontierei

Tulcea / Comandant de navă acuzat de trecerea frauduloasă a frontierei

20 Iul 2009   •   00:00

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Tulcea va prelua luni după-amiaza cercetările în cazul unui comandant de navă acuzat de ieşire din ţară prin trecere frauduloasă a frontierei şi introducere ilegală de bunuri.



Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF), în timpul executării duminică a unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, un echipaj al instituţiei a observat pe malul ucrainean al Dunării, la Mila marină 61, o navă sub pavilion românesc care a acostat la un tanc petrolier sub pavilion Ucraina, unde desfăşura activităţi de alimentare cu combustibil.

Verificările efectuate de lucrătorii IJPF, în cooperare cu Căpitănia Tulcea, au relevat că nava aflată sub pavilion românesc, fără a avea efectuate formalităţile legale de ieşire din ţară, a părăsit duminică Portul Brăila şi a acostat la petrolierul ucrainean de unde a cumpărat 8.124 de litri de motorină.

Combustibilul a fost dat în custodie comandantului navei până la finalizarea cercetărilor, pe numele acestuia lucrătorii IJPF întocmind actele premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, respectiv introducerea de bunuri prin alte locuri decât cele cele stabilite de Codul Vamal.

"În această după-amiază, dosarul va fi înaintat DIICOT pentru continuarea cercetărilor. De altfel acesta este al treilea caz înregistrat de la începutul anului de lucrătorii IJPF", a menţionat purtătorul de cuvânt al IJPF, Natalia Agighioleanu, citat de Agerpres.

×
Subiecte în articol: observator