În Parcul Tineretului, două hectare vor fi distruse, în scurt timp, pe spaţiul verde urmînd a fi construit un cartier de vile de lux.
În Parcul Tineretului, două hectare vor fi distruse, în scurt timp, pe spaţiul verde urmînd a fi construit un cartier de vile de lux.
Consilierii generali au aprobat ieri schimbul de terenuri între Marioara Micşunescu, o Constanda a Tineretului, şi municipalitate, avînd la bază o decizie definitivă şi irevocabilă, dată de Camelia Sprînceană, aceeaşi judecătoare care a decis şi distrugerea Parcului Bordei.
33 de consilieri generali din 36 prezenţi ieri la şedinţa de la Primăria Capitalei au votat pentru ca 20.107 metri pătraţi din Parcul Tineretului să ajungă într-o formă compactă în posesia Marioarei Micşunescu. Pentru că este campanie electorală, unii consilieri au simţit nevoia să se scuze şi să dea vina pe judecătoarea Camelia Sprînceană. Un consilier al PNL, care ulterior a votat pentru distrugerea spaţiului verde, a cerut iniţierea unei hotărîri prin care judecătoarea Camelia Sprînceană, considerată deja un “talent urbanistic”, să devină colaboratoarea Comisiei de urbanism de la Capitală. Ironici sau interesaţi de afacere, aleşii locali au votat, fără a mai lua în calcul posibilitatea unei eventuale exproprieri pe cauză de utilitate publică. Nu se putea întîmpla o asemenea întorsătură de situaţie, doar era ultima şedinţă de consiliu.
Totul a început în iunie anul trecut, cînd Curtea de Apel Bucureşti a dat o decizie definitivă şi irevocabilă, prin care Marioara Micşunescu, proprietară a 20.107 metri pătraţi de teren în inima Parcului Tineretului, primeşte la schimb o suprafaţă identică la marginea acestuia. Paşii urmaţi de proprietară sînt identici cu cei în cazul Parcului Bordei. Hotărîrea judecătorească a fost dată de aceeaşi Camelia Sprînceană, cea care a fost preşedinta şedinţei şi în cazul Bordei. Mai mult, decizia a fost pronunţată cu numai trei zile înainte de cea care i-a dat dreptul lui Constanda să construiască în Parcul Bordei.
TACTICĂ. În 2003, Marioara Micşunescu a început să adune la preţuri de nimic teren după teren de la foşti proprietari ai Parcului Tineretului. Oameni, care de unii singuri n-ar fi reuşit niciodată să încheie o afacere avantajoasă cu Primăria Capitalei. Din decembrie 2003 şi pînă în ianuarie 2006, femeia a cumpărat cinci parcele din Parcul Tineretului.
La 20.10.2005, după ce afacerista noastră era plină de terenuri în Tineretului, consilierii generali au aprobat o hotărîre prin care marginea parcului devenea “zonă destinată relocării terenurilor ce au fost retrocedate în interiorul spaţiului verde”. Practic, prin această decizie a aleşilor locali, Marioara Micşunescu a împuşcat doi iepuri deodată: a rămas proprietar în parc şi şi-a comasat toate parcelele împrăştiate în zona verde, obţinînd un teren unitar întins pe o suprafaţă de 20.107 metri pătraţi. Prin aducerea proprietăţii la marginea parcului, doamna Micşunescu şi-a mărit semnificativ şansele de a transforma zona verde într-un cartier de lux. Cireaşa de pe tort a fost pusă însă de Curtea de Apel Bucureşti. Invocînd hotărîrea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, amintită mai sus, judecătorii Camelia Sprînceană, Rodica Voicu şi Gheorghe Grecu au fost de partea Marioarei Micşunescu, aşa cum au fost şi de partea lui Costică Constanda.