x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turcan, despre drepturile românilor care muncesc în Germania

Turcan, despre drepturile românilor care muncesc în Germania

15 Noi 2021   •   20:26
Turcan, despre drepturile românilor care muncesc în Germania
Sursa foto: Sursa: Facebook

Raluca Turcan anunță discuții pentru drepturile românilor care muncesc în Germania cu ambasadorul acestei țări în România, Peer Gebauer: „Am primit asigurări că eforturile pentru remedierea problemelor vor crește în perioada următoare”, a scris  ministrul interimar al Muncii, pe pagina sa de socializare.

 

„ Am primit asigurări din partea Excelenței Sale că munca lucrătorilor români este apreciată și este esențială pentru multe sectoare de activitate din Germania”, a mai scris Turcan.

În plus, având în vedere că pentru lucrătorii sezonieri din agricultură angajatorii plătesc doar o asigurare medicală, nu și asigurare socială, Turcan a propus introducerea acestui beneficiu pentru sezonierii români care lucrează în agricultură în Germania.

„Mulți lucrători români merg în fiecare an să muncească temporar în agricultură și, în lipsa asigurării sociale, perioadele respective nu se vor regăsi în asigurările de pensii, ceea ce va influența negativ stagiul de cotizare, respectiv dreptul de pensie. Discuția de azi a vizat și situația lucrătorilor români din abatoare. Din cei 160.000 de lucrători străini din această industrie, peste jumătate sunt cetățeni români. Deși aceștia au fost preluați de către marii angajatori din industria cărnii, fiind eliminați intermediarii și multe din problemele care apăreau în acest fel, salariul a rămas la nivelul celui avut la firma intermediară. Am primit asigurări că toate problemele semnalate în cadrul întâlnirii de astăzi sunt în atenția autorităților germane și că eforturile pentru remedierea lor vor crește în perioada următoare”, își încheie postarea Raluca Turcan.

 

×
Subiecte în articol: raluca turcan