x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TVA de 9% pentru alimente începând cu 1 iunie! Mesajul transmis de Victor Ponta

TVA de 9% pentru alimente începând cu 1 iunie! Mesajul transmis de Victor Ponta

07 Apr 2015   •   12:53
TVA de 9% pentru alimente începând cu 1 iunie! Mesajul transmis de Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a anunțat, la începutul şedinţei de Guvern, scăderea TVA la 9% pentru toate produsele alimentare, începând de la 1 iunie anul acesta.

"În urma discuțiilor pe care le-am avut și cu Ministerul de Finanțe, evident presiunea Ministerului Agriculturii, cu Banca Națională, cu FMI, cu Comisia Europeană, am luat decizia, și astăzi vom aproba ordonanța de urgență prin care, de la 1 iunie, toate, absolut toate alimentele, nu doar cele cinci alimente de bază, absolut toate produsele agro-alimentare din România vor avea o cotă de TVA de 9%. Și toate băuturile nealcoolice", a spus Ponta, care a adăugat că,"pentru a păstra o coerență", s-a decis în această dimineață ca TVA de 9 % să se aplice și pentru toate serviciile de alimentație publică. "Adică nu cumperi carnea cu 9% și, când o vinzi la restaurant, o vinzi cu 24%, că nu are un sens!", a explicat premierul.

În opinia lui Ponta, măsura din 2010 de creștere a TVA, de la 19 la 24 la sută, a fost "una dintre cele mai mari greșeli pe care le-a făcut statul român, reflectată în încasări mai mici (..) și distrugerea economică și socială a României".

Premierul a precizat că reducerea TVA la alimente e o măsură de care era mare nevoie.

"E o măsură pe care o vor resimți în special cei cu venituri mici", a mai spus șeful Guvernului.


×
Subiecte în articol: tva alimente