x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TVR organizează concurs pentru postul ocupat până de curând de către Rodica Culcer

TVR organizează concurs pentru postul ocupat până de curând de către Rodica Culcer

03 Feb 2012   •   15:49
TVR organizează concurs pentru postul ocupat până de curând de către Rodica Culcer

Televiziunea Romana organizeaza in perioada 21 februarie - 18 martie concursul pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR, ramas vacant dupa ce mandatul Rodicai Culcer la sefia stirilor TVR a incetat.

Durata contractului noului director al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR va fi de trei ani, potrivit unui anunt facut public vineri seara de Societatea Romana de Televiziune (SRTv).

Cei interesati de sefia stirilor TVR vor prezenta la inscriere un proiect managerial specific postului, in care isi vor expune viziunea manageriala asupra functionarii Directiei Emisiuni Informative si Sport plecand de la doua coordonate: adaptarea functionarii Directiei la un flux continuu de informatii furnizate TVR Info, cu acoperirea, totodata, a jurnalelor sustinute pe celelalte canale SRTv, in acord cu evolutiile tehnologice de ultima ora, si relatia Directiei cu celelalte structuri functionale din SRTv.

Probele de concurs vor fi: notarea proiectului managerial (proba eliminatorie), un test de limba engleza si un interviu final. Candidatii preselectati in urma depunerii dosarelor vor fi contactati in vederea efectuarii evaluarii psihologice. Cei interesati de acest post pot sa isi depuna candidaturile pana in data de 17 februarie.

In fisa postului viitorului director se vor afla planificarea, organizarea si coordonarea activitatilor desfasurate in cadrul Directiei Emisiuni Informative si Sport.

Candidatii la postul de director al stirilor TVR trebuie sa aiba studii universitare de licenta sau echivalente; experienta in domeniul audiovizual - minimum 10 ani, din care minimum 5 ani in televiziune; experienta de conducere in mass-media - minimum 3 ani. De asemenea, acestia trebuie sa cunoasca doua limbi straine de circulatie internationala (din care una sa fie obligatoriu engleza), sa aiba cunostinte de jurnalism, cunostinte de management general, sa cunoasca modul de realizare a emisiunilor informative, sa aiba cunostinte temeinice de productie TV si sa stapaneasca bine principiile deontologice ale profesiei jurnalistice.

Totodata, cei care se inscriu la concursul pentru acest post trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte si nu au colaborat cu fosta politie politica.

Este pentru a doua oara cand TVR scoate la concurs postul de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport. In 19 ianuarie, reprezentantii Televiziunii Romane au anuntat ca TVR a anulat concursul deja demarat pentru ocuparea postului de director al stirilor, pentru ca etapa finala a competitiei (interviul) - care ar fi trebuit sa se desfasoare in 19 ianuarie - nu s-a putut tine. La primul concurs organizat de TVR pentru ocuparea postului de director al stirilor s-ar fi inscris trei concurenti, printre care Rodica Culcer (care indeplinea la momentul respectiv, prin delegare, atributiile de director al stirilor TVR) si Cezar Ion (director al Directiei Editoriale din Televiziunea Romana).

×
Subiecte în articol: concurs rodica culcer tvr director stiri