x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UDMR vrea cu PD-L şi PNL

UDMR vrea cu PD-L şi PNL

05 Dec 2008   •   00:00
UDMR vrea cu PD-L şi PNL

Liderul UDMR Marko Bela a declarat, astăzi, că la întâlnirea cu Traian Băsescu reprezentanţii Uniunii au spus în mod clar că ar opta pentru un guvern PDL-PNL-UDMR, dar că pot concepe şi alte formule. Potrivit lui Marko Bela, şeful statului a fost de acord că UDMR ar trebui să facă parte din viitorul Cabinet, potrivit Mediafax.



"Domnul preşdinte a fost de acord cu noi că UDMR ar trebui să facă parte din viitorul Guvern, deci am căzut de acord în legătură cu o astfel de prezenţă în Guvern", a spus Marko Bela.
El a precizat că Uniunea nu a cerut niciun fel de minister şi acest trebuie discutat cu partidele din viitoarea coaliţie de guvernare. Liderul UDMR Marko Bela a declarat, astăzi, la Cotroceni, înaintea întâlnirii cu şeful statului, că este de dorit ca UDMR să continue activitatea în Guvern, iar referitor la anunţul PNL privind colaborarea cu Uniunea, a spus că aceasta este posibilă, dar "eventual nu şi în opoziţie". Marko Bela a sosit la Cotroceni însoţit de Laszlo Borbely şi de Kelemen Hunor. Liderul UDMR a declarat presei că Uniunea doreşte să contribuie la crearea unui guvern stabil şi capabil. Întrebat dacă UDMR e pregătit şi pentru varianta de a intra în opoziţie, Marko Bela a răspuns: "Dacă nu vom avea parteneri potriviţi şi un program acceptabil şi pentru UDMR, da, dar de dorit este să participăm la guvernare".
Şeful statului a început, astăzi, consultările cu partidele pentru desemnarea premierului. Până la această oră s-a întâlnit cu minorităţile şi cu UDMR, următoarea întâlnire fiind cea cu liberalii.

×
Subiecte în articol: romania udmr