x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea: Am putea primi 75 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE

Udrea: Am putea primi 75 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE

03 Iul 2010   •   00:00

Ministrul Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea precizează, într-o postare pe blog, că România ar putea primi 75 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE pentru investiţii care să ajute zonele afectate de inundaţii.

Ministrul povesteşte despre vizitele făcute în zonele inundate din Suceava şi Botoşani şi apreciază că una dintre cele mai importante măsuri care trebuie luate o reprezintă investiţia în infrastructura din zonele predispuse la dezastre naturale.

„Le-am spus autorităţilor locale din zonă că trebuie să facem o evaluare a pagubelor, trebuie să vedem ce se mai poate salva şi trebuie să acţionăm. Acum. Chiar dacă România se află într-o situaţie financiară extrem de dificilă, în faţa unor asemenea cataclisme, argumentul banilor lipsă funcţionează prea puţin. E nevoie de voinţă şi solidaritate. Iar aici va pune umărul şi Uniunea Europeană. România ar putea primi 75 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene", susţine Udrea, potrivit realitatea.net.

Democrat-liberala adaugă că a decis ca o bună parte din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului să fie direcţionate către lucrări de reabilitare a unor drumuri şi poduri din zonele afectate de inundaţii. Udrea menţionează însă că trebuie să se şi schimbe o serie de lucruri, de la „nevoia ca oamenii să-şi mute locuinţele în zonele neinundabile, până la folosirea unor materiale de construcţii mai bune sau investirea banilor autorităţilor locale în infrastructura care previne astfel de dezastre".

×
Subiecte în articol: observator