x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultima oră

Ultima oră

de Jurnalul National    |    04 Mar 2008   •   00:00

Cursa groazei - TAROM, dată în judecată

Un număr de 16 pasageri ai avionului implicat în accidentul de la 30 decembrie 2007 de pe Aeroportul “Henri Coandă” din Bucu­reşti a dat în judecată compania TAROM. Aceştia solicită daune materiale cauzate de întârzierea avionului în valoare de circa 5.000 euro pentru fiecare reclamant; daune pentru că nu şi-au făcut vacanţa – aproximativ 20.000 euro de persoană – şi daune morale cau­za­te de traumele sufe­rite în urma accidentului repre­zentând contra­va­loarea în lei a 500.000 de euro pentru fiecare. Procesul celor 16 pasa­geri va începe la 9 aprilie 2008 la Tribunalul Bucureşti.

 

Galaţi - Sentinţă definitivă în Cazul Mihăileşti

Cei trei inculpaţi în procesul exploziei de la Mihăileşti au fost condamnaţi la patru ani de închi­soare şi la plata unor despăgubiri mo­rale şi materiale de trei mili­oa­ne RON şi 430.000 de euro. Ion Gherghe, directorul combinatului Doljchim, care a produs azotatul de amoniu, Mihai Gună şi Ionel Neagoe, administratorii celor două societăţi de transport implicate în evenimentul de la Mihăileşti, vor plăti despăgubirile în solidar cu firmele. Sentinţa este irevocabilă. La 24 mai 2004, 18 persoane au mu­rit şi 13 au fost grav rănite du­pă ce un camion încărcat cu azotat de amoniu a explodat la Mi­hăileşti.

 

Meteo - Vremea se răceşte de mâine

Ziua de azi va fi foarte caldă pentru această perioadă, maxima putând ajunge şi la 20°C. Dacă mâine, temperaturile ajung la va­lori normale, de joi, vremea se va răci considerabil faţă de ultimele zile, mercurul din termometre ne­de­păşind valoarea de 8°C. Totodată, ploile se întorc. (Sorin Anghel)

 

Polo - Încă un pas spre Olimpiadă

În cel de-al doilea meci din cadrul turneului preolimpic de polo masculin, care se desfăşoară la Oradea, echipa României, pregătită de Vlad Hagiu, a trecut de Rusia cu 11-8 (8-5). În prima partidă, tricolorii învinseseră Slovacia cu 7-6. La turneu participă 12 echipe, repartizate în două gru­pe. Formaţiile clasate pe pri­mele patru locuri îşi asigură prezenţa la Jocurile Olimpice de la Beijing.

 

Bucureşti - Cimitrul musulman, la Domneşti

Cimitirului musulman turc din Bucureşti, al cărui proiect de aprobare a fost “de respins de consi­li­e­rii municipali‘‘ va fi amplasat  pe ac­tualul cimitir de Vest din comuna Domneşti, judeţul Ilfov, a de­cla­rat ieri primarul Adriean Vi­dea­nu, în momentul de faţă exis­tând ca­drul legal pentru darea în fo­lo­sinţă a acestui cimitir, fără a fi ne­cesară aprobarea CGMB. De­cla­raţia a fost făcută după o în­tâl­nirea dintre primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, şi şeful statului turc, Ab­du­llah Gul, aflat în vizită în Ro­mânia. Cimitirul va avea o suprafaţă de aproximativ patru mii de metri pătraţi.

×
Subiecte în articol: observator