x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimele două centre de plasament din județul Suceava au fost închise. Peste o mie de copii vor fi ocrotiți în apartament și case de tip familial

Ultimele două centre de plasament din județul Suceava au fost închise. Peste o mie de copii vor fi ocrotiți în apartament și case de tip familial

27 Noi 2020   •   15:15
Ultimele două centre de plasament din județul Suceava au fost închise. Peste o mie de copii vor fi ocrotiți în apartament și case de tip familial

Ultimele două centre de plasament din județul Suceava au fost închise. Un număr de 1.311 copii fiind „salvați de la instituționalizare”, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc.

Fundația Hope and Homes for Children România și Consiliul Județean Suceava, prin DGASPC Suceava, au derulat din 2017 proiectul privind închiderea ultimelor centre de plasament de tip clasic pentru copiii din județ, se arată într-un comunicat de presă.

Unul dintre proiecte a vizat construirea şi dotarea de către HHC România a două case de tip familial în Solca, având o capacitate de 12 locuri fiecare şi închiderea Centrului de Plasament "Mihail şi Gavril" din localitate.

Obligaţia CJ Suceava a fost de a asigura toate utilităţile necesare funcţionării acestora, în valoare de 111.825 de lei, personalul şi funcţionarea pe viitor a celor două servicii prin DGASPC.

Cele două case au fost donate de HHC România către CJ Suceava, în urma procesului verbal de recepţie finală a lucrărilor.

După aprobarea organigramei de către CJ Suceava, s-a procedat la mutarea copiilor în cele două case în prezenţa reprezentanţilor HHC România şi ai DGASPC.

Cel de al doilea proiect a făcut posibilă şi închiderea Centrului de Plasament "Speranţa" din Suceava, prin reabilitarea şi dotarea a trei apartamente sociale, în Fălticeni, Gura Humorului, respectiv Suceava.

Parteneriatul cu HHC România a început încă din anul 2011 pe trei proiecte, respectiv prevenirea separării copilului de familie, reintegrarea copiilor din sistemul de protecţie în familia naturală, precum şi reinserţia socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie.

Astfel, cei 1.311 copii aflați cu măsură de protecție în județ vor fi ocrotiți în 17 apartament, 18 case de tip familial cu o capacitate de maximum 12 locuri, la asistenți maternali profesioniști sau în plasament în mediu familial (rude sau persoane fără grad de rudenie).

×
Subiecte în articol: centre de plasament suceava