x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimul termen pentru Dan Adamescu, patronul ziarului Romania libera

Ultimul termen pentru Dan Adamescu, patronul ziarului Romania libera

de Dan Constantin    |    19 Ian 2015   •   10:41
Ultimul termen pentru Dan Adamescu, patronul ziarului Romania libera

Dan Adamescu, nr 2 in topul averilor din Romania, se afla la finalul procesului in care este acuzat de coruperea unor judecatori. El a dat mita zeci de mii de euro pentru obtinerea unor solutii favorabile in procesul de insolventa a unor firme din cadrul holdingului care cuprindea Astra Asigurari, complexul comercial Unirea, firme de constructii, hoteluri, grupul media care editeaza ziarul Romania libera., clubul de fotbal din Galati

Cercetarile procurorilor au scos la iveala si modul fraudulos de finantare al ziarului Romania libera, prin sifonarea unor sume uriase din banii milioanelor de asigurati la Astra.

Adamescu Dan este cunoscut ca un apropiat al fostului presedinte Basescu Traian care s-a bucurat de sustinerea mediatica totala a ziarului Romania libera.
Adamescu a fost arestat dupa ce avocatul lui, George Claudiu Dumitru s-a sinucis intr-o statie de metrou, la iesirea de la audieri la DNA.
Adamescu Dan a cheltuit peste 100 de mii de euro pe o actiune de lobby pentru a fi prezentat ca o victima politica a sistemului juridic din Romania.
Procesul inceput in septembrie 2014 la Curtea de Apel Bucuresti a adus in boxa acuzatilor pe langa Adamescu, patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, avocati si specialisti in insolventa.

×