x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Un avion militar MiG-21 LanceR s-a prăbușit în Mureș. Starea de sănătate a pilotului Andrei Criste este stabilă

UPDATE Un avion militar MiG-21 LanceR s-a prăbușit în Mureș. Starea de sănătate a pilotului Andrei Criste este stabilă

20 Apr 2021   •   17:50
UPDATE Un avion militar MiG-21 LanceR s-a prăbușit în Mureș. Starea de sănătate a pilotului Andrei Criste este stabilă
Sursa foto: Foto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

UPDATE Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat din MIG, este stabilă, acesta urmând a fi transferat în cursul serii la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române.

„Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă. Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare. Transferul va fi realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române”, transmite MApN.

Potrivit sursei citate, locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

„Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip. În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona localității Dedrad, județul Mureș, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00. Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate”, mai anunță MApN.

Un avion de tipul MIG al MApN s-a prăbușit în județul Mureș. Pilotul s-a catapultat.

Stire initiala Un avion militar MiG-21 LanceR, care făcea un zbor de instrucție, s-a prăbușit, marți după-amiază, în județul Mureș. Pilotul a reușit să se catapulteze.

Inspectoratul General al Aviației din MAI a precizat că se intervine cu un elicopter pentru a-l prelua pe pilot și a-l transporta de la Deta la un spital din Târgu Mureș.

Aeronava MiG 21 LanceR de la Baza 71 Aeriană Cîmpia Turzii făcea un zbor de instrucție. Avionul s-a prăbușit în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită, informează Ministerul Apărării Naționale.  

Pilotul se află în stare stabilă.

O comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru a investiga evenimentul.

×