x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un bătrân s-a aruncat de la etajul trei al Spitalului Bârlad

Un bătrân s-a aruncat de la etajul trei al Spitalului Bârlad

05 Sep 2010   •   00:00
Un bătrân s-a aruncat de la etajul trei al Spitalului Bârlad
Sursa foto: /romanialibera.ro

Un pacient internat la Spitalul de Urgenţă Bârlad a fost găsit mort, într-o baltă de sânge, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la câţiva metri de clădirea unităţii spitaliceşti, după ce, cel mai probabil, s-a aruncat de la etajul trei al salonului unde era internat cu probleme oftalmologice.

În vârstă de 78 de ani, Vasile Boţoroga ar fi deschis, potrivit conducerii Spitalului de Urgenţă Bârlad, un geam de la salonul Secţiei de Oftalmologie unde era internat şi a sărit în gol, scrie Mediafax.

Zgomotul produs în urma impactului cu solul a trezit pe unul dintre colegii de salon care, observând geamul deschis, s-a uitat în afară şi l-a văzut pe bătrân căzut pe rampa betonată de la parterul spitalului.

Gestul la care a recurs bătrânul a surprins pe medicii care îl aveau în îngrijire, în condiţiile în care acesta a fost foarte vesel în cursul zilei de sâmbătă, cu câteva ore înainte de a se sinucide.

"Medicul de gardă de la Secţia de Oftamologie a fost anunţat imediat de către acel pacient care l-a văzut pe bătrân căzut pe rampa betonată, într-o baltă de sânge. În urma primelor verificări, medicul Florin Popescu a constatat că pacientul a deschis un geam, nefolosit deloc şi care dădea spre biserica din curtea spitalului, şi s-a aruncat în gol, murind pe loc în urma impactului cu solul. Este curios gestul la care a recurs bolnavul, în condiţiile în care nu a spus nimănui că ar vrea să se sinucidă. Dimpotrivă, cu câteva ore înainte, a râs şi a glumit cu rudele care au fost în vizită la el", a declarat, duminică, managerul Spitalului de Urgenţă Bârlad.

Cu domiciliul în localitatea vasluiană Pochidia, Grigore Boţoroga se afla internat în spital din 3 septembrie, după ce a fost diagnosticat cu glaucom bilateral. În salonul de la geamul de unde s-a aruncat bătrânul se mai aflau internaţi alţi patru pacienţi cu probleme oftalmologice.

Potrivit medicilor specialişti, Grigore Boţoroga nu mai vedea cu ochiul stâng şi exista riscul să-şi piardă vederea şi la ochiul drept, ceea ce a impus internarea lui de urgenţă pentru a fi supus tratamentului adecvat.

Sesizaţi la numărul de urgenţă 112 de către un cadru medical al spitalului, poliţiştii bârlădeni au declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili exact în ce condiţii a murit bărbatul de 78 de ani.

×
Subiecte în articol: observator