x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un consilier al unei comune buzoiene a murit în timp ce prelua ajutoare pentru oamenii izolaţi

Un consilier al unei comune buzoiene a murit în timp ce prelua ajutoare pentru oamenii izolaţi

13 Feb 2012   •   07:29

Un barbat de 61 de ani, consilier local in comuna buzoiana Scutelnici, a murit, in noaptea de duminica spre luni, in conditiile in care ambulanta nu a putut ajunge la el din cauza drumurilor blocate de zapada. Barbatului i s-a facut rau in timp ce prelua ajutoare pentru oamenii izolati.

Potrivit primarului localitati Scutelnici, barbatul in varsta de 61 de ani a cazut in timp ce prelua ajutoare pentru oamenii izolati, ramasi fara apa si paine de zile intregi. Imediat a fost solicitata ambulanta, in jurul orei 19:30, insa din cauza drumurilor blocate de nameti echipajul medical nu a putut ajunge pana la consilier.

Tot in noaptea de duminica spre luni, 20 de personae din Bucuresti care au mers la Scutelnici cu ajutoare pentru sinistrati au ramas blocate in localitate, fiind cazate in sediul Primariei. Luni dimineata, ei incearca din nou sa iasa din zona blocata de muntii de zapada, insa potrivit primarului din comuna situatia in zona este grava, in conditiile in care ninge de ore bune si viscoleste.

Luni dimineata, in judetul Buzau sunt trei localitati izolate: Valea Salciei, Robeasca si Scutelnici, insa probleme din cauza ninsorii si a viscolului sunt in mult mai multe sate din zona de campie a Buzaului.

La ora transmiterii acestei stiri, sunt 17 drumuri judetene inchise si 12 localitati nealimentate cu energie electrica.

De asemenea, este inchisa circulatia rutiera pe DN 2 C Costesti - Padina - Slobozia, din cauza vantului puternic care viscoleste zapada, iar pe DN 2 (E85) Buzau - Urziceni si pe DN 2 B Buzau - Braila traficul este restrictionat pentru autovehiculele cu capacitate mai mare de 3,5 tone.

Meteorologii au prelungit avertizarea Cod portocaliu de ninsori abundente pana marti la ora 14.00 si au extins-o pentru jumatatea sudica a tarii, potrivit informarii postate pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Astfel, de luni, ora 12.00 pana marti, ora 2.00, Codul portocaliu de ninsori abundente va fi valabil pentru toate judetele din jumatatea sudica a tarii si pentru Dobrogea.

Vor fi afectate municipiul Bucuresti si judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzau, Ialomita, Calarasi, Galati, Braila, Constanta, Tulcea. Aici va ninge abundent, iar vantul va sufla cu rafale de pana la 55 kilometri pe ora, stratul nou de zapada depasind 30 - 50 de centimetri.

In intervalul mentionat judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara si Timis vor fi sub avertizare Cod galben de ninsori.

×