x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un jurnalist român a primit Premiul Special pentru Drepturile Civile ale Comunităţilor Sinti şi Roma

Un jurnalist român a primit Premiul Special pentru Drepturile Civile ale Comunităţilor Sinti şi Roma

13 Apr 2012   •   12:23
Un jurnalist român a primit Premiul Special pentru Drepturile Civile ale Comunităţilor Sinti şi Roma

Consiliul Central al Comunitatilor Sinti si Roma din Germania impreuna cu Fundatia Manfred Lautenschläger (Heidelberg, Germania) a oferit pentru a treia oara Premiul European Pentru Drepturile Civile ale Comunitatilor Sinti si Roma. Decernarea a avut loc pe 3 aprilie 2012, la sediul Ministerului Afacerilor Externe din Berlin.

Premiul Special, in valoare de 5.000 de euro, a fost acordat jurnalistului George Lacatus, presedintele Asociatiei Jurnalistilor Romi din Romania.

In cadrul acestui eveniment a fost premiat si Comisarul Pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Thomas Hammamberg.

Dr. Manfred Lautenschläger, fondatorul premiului, a recunoscut aportul jurnalistului in lupta impotriva rasismului mediatic: “George Lacatus a demonstrat faptul ca stirile redactate intr-o maniera nediferentiata si discriminatorie sunt o cauza determinanta a marginalizarii minoritatilor Sinti si Roma – si exact acest lucru doreste sa il schimbe.'

Cititi aici comunicatul

×