x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un liceu din Harghita şi-a suspendat cursurile din cauza frigului

Un liceu din Harghita şi-a suspendat cursurile din cauza frigului

18 Oct 2011   •   10:01
Un liceu din Harghita şi-a suspendat cursurile din cauza frigului

Cursurile unui liceu din localitatea Balan, judetul Harghita, au fost suspendate, din cauza frigului din clase. Alimentarea cu gaz a instututiei de invatamant a fost sistata in urma datoriilor mari acumulate.

Conducerea Grupului scolar "Liviu Rebreanu" a decis suspendarea orelor de curs din cauza frigului din salile de clasa, anunta Agerpres. Saptamana trecuta, durata cursurilor a fost redusa la 35 de minute.

Cei 300 de elevi au fost intrebati daca doresc sa mai vina la cursuri, in conditiile in care in clase temperatura este de 8 grade Celsius, iar la ateliere de doar 4 grade. Cei mai multi dintre dintre ei au spus ca nu pot invata in asemenea conditii.

Inspectorul scolar general Ferencz Salamon Alpar a declarat ca a aprobat masura luata de conducerea liceului si isi va da acordul si pentru incetarea cursurilor la scolile generale daca se va ajunge la aceeasi situatie.

Primarul orasului Balan, Mihai Meres, a afirmat ca, in cursul zilei de miercuri, se vor intrerupe cursurile si la Scoala generala nr. 1, in vreme ce la Scoala generala "Geo Bogza" orele sunt reduse la 35 de minute si se tin in schimburi, in patru clase incalzite de calorifere electrice puse la dispozitie de parinti.

×