x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un milion de euro - costul unei case de brokeraj care să preia operaţiunile ING pe Bursă

Un milion de euro - costul unei case de brokeraj care să preia operaţiunile ING pe Bursă

03 Oct 2012   •   13:21
Un milion de euro - costul unei case de brokeraj care să preia operaţiunile ING pe Bursă

Infiintarea unei noi firme care sa sa poata oferi servicii similare diviziei de brokeraj a ING Bank in Romania, a carei inchidere a fost anuntata marti, ar costa cel putin un milion de euro, potrivit sefilor unor case de brokeraj si reprezentantii unor banci din Romania.
“Capitalul minim pentru o firma care sa ofere pe bursa servicii similar ING Bank este de 730.000 euro. Suma reala pentru infiintare este insa mai mare, pentru ca trebuie sa platesti taxe catre BVB, CNVM si apoi sa ai bani pentru finantarea activitatii”, a declarat managerul diviziei de brokeraj a unei banci care intermediaza tranzactii pe Bursa de la Bucuresti (BVB).

Scenariul in care o parte din fostii angajati ai diviziei de brokeraj ING ar infiinta o noua firma pe BVB in scopul de a furniza servicii financiare fostilor clienti ai bancii olandeze, ar fi oarecum similar cazului KBC – Swiss Capital de anul trecut. Belgienii de la KBC s-au retras de pe piata romaneasca in 2011, dupa ce si-au vandut actiunile detinute la KBC Securities lui Bogdan Juravle si Sorin Apostol. Astfel, KBC Securities si-a schimbat denumirea in Swiss Capital – actualul lider din piata romaneasca de brokeraj.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×