x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou cutremur zguduie Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 144 de kilometri

Un nou cutremur zguduie Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 144 de kilometri

06 Mai 2013   •   15:16
Un nou cutremur zguduie Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 144 de kilometri

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs, astăzi, în zona seismică Vrancea, potrivit site-ului Institutului Național de Fizică a Pământului.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 144 de kilometri.

Ieri, tot în Vrancea, au avut loc trei seisme cu magnitudini de peste 3 grade pe scara Richter. Primele două cutremure au avut loc la ora 09:15, la un interval de câteva secunde. Al treilea cutremur s-a produs la ora 18:04, la o adâncime de 122 de kilometri.

"Nu e niciun pericol. Despre pericol discutăm de la şapte grade în sus", a declarat la Realitatea TV prof. dr. Gheorghe Mărmureanu, director onorific al INFP.

"Cutremure vor fi multe, chiar foarte multe, dar asta şi pentru că avem o aparatură extraordinară care monitorizează cutremure foarte mici. Dar cutremure în care să moară cineva nu vom avea deocamdată. Un cutremur care să producă victime omeneşti şi pagube materiale trebuie să aibă peste 7 grade pe scara Richter. Nu este cazul încă să discutăm despre un asemenea cutremur. Cutremure de 6 grade pot fi oricând, dar acestea nu ne interesează pentru că nu pot produce pierderi de vieţi şi pagube. Ele sunt cam la 10 ani. Pot fi oricând, anul acesta sau la anul, dar nu au niciun fel de relevanţă asupra României. Am făcut cercetări pe bază de analiză istorică, ştiinţifică, a ceeea ce s-a întâmplat în ultimii 600 de ani în România. Nu poate fi un cutremur catastrofal, de 7 grade, în următoarea perioadă. În medie, sunt circa 350-400 de cutremure pe an", a mai declarat directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

×
Subiecte în articol: cutremur vrancea buzău seism magnitudine