x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou episod de poluare în București. Garda de Mediu susține că este vorba de un incendiu de vegetație

Un nou episod de poluare în București. Garda de Mediu susține că este vorba de un incendiu de vegetație

08 Apr 2020   •   09:59
Un nou episod de poluare în București. Garda de Mediu susține că este vorba de un incendiu de vegetație

Un nou episod de poluare extremă în București, miercuri dimineață, în ciuda faptului că trafic s-a redus semnificativ. Zeci de oameni au spus că s-au trezit din cauza mirosului puternic de ars. De asemenea, stațiile de monitorizare a aerului arată depăsiri ale limitei de poluare.

Garda de Mediu a anunțat că în urma sesizărilor cetățenilor din zona comunelor Mogoșoaia, Corbeanca, Periș cu privire la poluarea aerului, comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat în zonă, pentru verificări. Aceștia susțin că poluarea este provocată de un incendiu de vegetație uscată.

Având în vedere numeroasele sesizări ale cetățenilor din zona comunelor Mogoşoaia, Corbeanca, Periş cu privire la...

Publicată de Garda Naţională de Mediu pe Marţi, 7 aprilie 2020

Pe de altă parte, cetățenii spun că miroase a cauciuc și gunoi ars.

„A doua noapte consecutiv cand nu se poate respira. Nu putem deschide geamurile, mirosul de fum/cauciuc ars a intrat in casa si se simte foarte puternic. Practic, ma ustura ochii. E ceva ciudat in povestea asta. Ieri spuneati ca a fost a fost un incendiu de miriste. Tot ieri, pe la ora 09.00 dimineata, s-a curatat aerul si n-au mai fost probleme. Dupa acelasi scenariu, in noaptea asta iar s-a intamplat. Probabil ca in vreo ora iar se va putea respira. Deci care sa fie explicatia acestei “magii”? Si azi-noapte tot un incendiu de miriste? Si daca nu ar fi reusit sa-l stinga in totalitate, cum am mai citit, cum se explica faptul ca aerul devine de calitate in jurul orei 09.00? Vantul nu bate, deci nu poate fi invocat aici. Inteleg ca se simte puternic si in Bucuresti... Domnilor, ne datorati o explicatie!”, este unul dintre mesajele postate pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu.

„Azi dimineață era acelasi fum innecacios de cauciuc ars si in Clinceni, Rosu, Militari, vreti sa spuneti ca a venit de la un incendiu de vegetatie din Peris?! De care evident nu răspunde nimeni?! Sa va fie rusine!”, este un alt mesaj de pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu.

Datele înregistrate miercuri dimineață de platformele de monitorizare a aerului arătau la ora 7:00 un nivel „foarte ridicat” de poluare la majoritatea stațiilor de monitorizare a aerului.

×
Subiecte în articol: poluare bucuresti