x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UN NOU RÂMARU. Palmaresul cutremurător al unui criminal în serie: omoruri, violuri şi tâlhării

UN NOU RÂMARU. Palmaresul cutremurător al unui criminal în serie: omoruri, violuri şi tâlhării

23 Aug 2012   •   11:46
UN NOU RÂMARU. Palmaresul cutremurător al unui criminal în serie: omoruri, violuri şi tâlhării

Procurorul general, Codruta Kovesi, a declarat ca Parchetul instantei supreme a preluat cinci cauze, in care modul de operare pare a fi acelasi ca in cazul japonezei ucise, doua dintre acestea vizeaza violuri urmate de moartea victimelor si trei au ca obiect talharie fata de femei mai in varsta.

Potrivit procurorului general, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a preluat atat dosarul privind uciderea tinerei japoneze, cat si alte cinci cauze.

"In total sunt sase cauze care au fost conexate. (...) Am preluat cinci cauze. Doua dintre aceste cauze au ca obiect violul urmat de moartea victimei, celelate trei cauze au ca obiect talharie fata de femei mai in varsta. Modul de operare, in prima faza, pare a fi acelasi. Acesta este motivul pentru care am dispus preluarea acestor cauze", a spus Kovesi, precizand ca cele cinci dosare au fost preluate de la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov si Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Procurorul general a precizat ca, in baza urmelor biologice ridicate de la fata locului, s-au dispus expertize care vor confirma sau vor infirma daca toate aceste fapte sunt comise de acelasi autor.

Kovesi a mai spus ca pentru doua dintre cauze exista confirmarea de la Institutul de Medicina Legala ca autorul este acelasi, toate indiciile ducand in acest moment catre tanarul suspectat ca a omorat-o pe japoneza, acesta fiind arestat preventiv.

Intrebata daca exista posibilitatea de a-l aresta mai devreme pe principalul suspect in cazul uciderii japonezei, Codruta Kovesi a spus ca in momentul in care s-au facut cercetarile la fata locului nu era identificat un suspect.
"Existau urmele biologice lasate la fata locului, insa nu aveai termen de comparatie, pentru ca erau mai multi suspecti, erau mai multe variante de ancheta si dosarele erau inregistrate la unitati de parchet diferite", a precizat Kovesi.

Ea a mai spus ca in momentul in care s-a constatat modalitatea in care a fost savarsita fapta, s-au facut verificari, s-au preluat si celelate dosare, anchetatorii au avut si cu ce sa comparam urmele biologice gasite la fata locului, acesta fiind motivul pentru care dosarele au fost conexate,

Codruta Kovesi a adaugat ca, dupa ce dosarele au fost preluate, a fost dispusa si o investigare a modului in care au fost facute anchetele in toate dosarele si au fost instrumentate probele, pentru a vedea daca in aceste cauze s-a facut tot ce trebuia.

Ea a mai precizat ca expertizele tehnice si biologice desfasurate in prezent vor stabili daca autorul este acelasi in toate cele sase dosare.

In cele sase cauze sunt sase victime, trei dintre ele decedate si celelalte trei in viata, care au fost lovite in scopul talharirii, a mai spus Kovesi.

×