x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un om de afaceri a încercat să-l mituiască pe Dan Şova. Ministrul a depus plângere la DNA

Un om de afaceri a încercat să-l mituiască pe Dan Şova. Ministrul a depus plângere la DNA

10 Oct 2013   •   10:24
Un om de afaceri a încercat să-l mituiască pe Dan Şova. Ministrul a depus plângere la DNA

Un om de afaceri a încercat să îl mituiască pe ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Şova. În schimbul mitei, afaceristul voia un contract la o autostradă. Ministrul a depus plângere la DNA, potrivit Antena3.

Ministrul Dan Şova a confirmat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că în timpul unei vizite în Republica Populară Chineză, o persoană care face parte dintr-o companie care a încheiat contracte cu statul mai bine de 10 ani i-a propus o mită pentru obţinerea unui contract.

"Plângerea este depusă de mai mult de o lună. Ceea ce pot să vă spun este că ea face parte dintr-un registru pe care l-am mai reclamat încă o dată, în care se foloseşte numele ministrului pentru a se obţine contracte. O persoană a venit direct la mine şi mi-a propus o mită pentru obţinerea unui contract. Imediat când am aterizat în Bucureşti am sesizat DNA şi vom vedea ce se va întâmpla. (...) Nu am fost chemat la DNA până în acest moment", a declarat Dan Şova la Antena 3.

Mai mult, Şova a afirmat că a existat şi un martor la tentativa de mituire a sa.

"Cazul în sine spune multe despre felul în care nu s-au denunţat până acum modalităţile prin care s-au câştigat contractele de drumuri reabilitate sau de autostrăzi în România. Pentru că, din păcate, au existat dovezi prezentate de presă cu nemiluita. (...) Rămâne de văzut cum va proba Şova această tentativă de dare de mită", a declarat realizatorul "Secvenţial", Adrian Ursu, la Antena 3.

"Din păcate, în zona aceasta a transporturilor şi a CNADNR, este o practică curentă. Ceea ce constituie o noutate pentru ca noi ca jurnalişti, este că cineva a denunţat faptul că un miliardar, un asfaltangiu aşa cum îi spunem noi, (...) este pentru prima oară când un demnitar denunţă faptul că cineva vrea să îl mituiască", a spus realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

×
Subiecte în articol: dan sova mituire plangere dna mita dan sova