x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un pastor nord-irlandez susţine că Guvernul român ar avea legături cu o reţea de pedofilie

Un pastor nord-irlandez susţine că Guvernul român ar avea legături cu o reţea de pedofilie

28 Iul 2009   •   00:00
Un pastor nord-irlandez susţine că Guvernul român ar avea legături cu o reţea de pedofilie

James McConnell, un pastor nord-irlandez, a dezvăluit că a distrus un orfelinat din România, finanţat de congregaţia sa, pentru ca acesta să nu ajungă în posesia a ceea ce el consideră a fi o reţea de pedofilie care ar avea legături cu Guvernul român.



Pastorul James McConnell, în vârstă de 72 de ani, din cadrul Whitewell Metropolitan Tabernacle din Belfast, a povestit cum "a pus pâna pe un baros" pentru a distruge orfelitanul pe care îl înfiinţase în urmă cu un an, scrie Belfast Telegraph, citat de Mediafax.

"Am dărâmat tavanele, băile, duşurile, totul, (până şi) duşumelele deoarece arăta ca un hotel de cinci stele. Era minunat şi l-am distrus şi am spus că acest Guvern nu îl va lua şi dacă vor îl vor lua, vor trebui să cheltuiască bani (pentru a-l renova). Din acest motiv am plecat din România", a declarat pastorul, în vârstă de 72 de ani, originar din Belfast.

McConnell a spus că a luat măsuri după ce a aflat că o reţea de pedofili, despre care credea că ar avea legături strânse cu Guvernul român, intenţionează să cumpere orfelinatul. "Patru bărbaţi din cadrul (unei instituţii) guvernamentale au venit la mine şi mi-au spus că orfelinatul este minunat; cu permisiunea dumneavoastră, am putea plasa din când în când un copil la orfelinat pentru o lună sau cel mult trei", a explicat el.

Potrivit pastorului, bărbaţii ofereau 18.000 de dolari pentru fiecare copil. "Ceva era putred", a menţionat el. McConnell susţine că impresia lui era că are de-a face cu "o reţea de pedofili în interiorul Guvernului român".

"Din acea zi, Guvernul român a fost împotriva orfelinatului şi împotriva a ceea ce făceam. Voiam să plecăm acasă", a declarat el.

O purtătoare de cuvânt din cadrul ambadasei României la Belfast a dezminţit luni aceste acuzaţii "foarte serioase". "Vă pot da asigurări că aceste acuzaţii nu sunt adevărate. Nu se poate ca acest lucru să fie adevărat", a declarat ea.

Orfelinatul din România a fost administrat, până să fie închis, de un alt pastor, John McCready, şi de soţia sa. Potrivit lui McCready, care s-a întors în Irlanda de Nord, casa de copii trebuia să fie închisă din cauza unei directive a Uniunii Europene. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator pastor james mcconnell