x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un profesor a picat o clasă întreagă la matematică. Elevii, mai preocupaţi de facebook, chefuri sau obţinerea permisului de conducere

Un profesor a picat o clasă întreagă la matematică. Elevii, mai preocupaţi de facebook, chefuri sau obţinerea permisului de conducere

de Gabriela Mladin    |    06 Mar 2014   •   18:45
Un profesor a picat o clasă întreagă la matematică. Elevii, mai preocupaţi de facebook, chefuri sau obţinerea permisului de conducere

O clasă întreagă de la Colegiul Tehnic Turceni nu a reuşit să promoveze examenul la matematică. Profesorul susţine că nici măcar un elev nu a putut obţine nota de promovare, cu toată bunăvoinţa sa. El spune că a descoperit la elevi preocupări mai mari pentru facebook, chefuri sau obţinerea permisului de conducere. Elevii urmeaza ca peste câteva luni să susţină examenul de bacalaureat.

Cu doar câteva luni înaintea examenului de bacalaureat, un profesor de matematică de la Colegiul tehnic Turceni a decis ca întreaga clasă la care este şi diriginte să nu promoveze la matematică. Aşa se face că din cei 33 de elevi ai clasei a XII-a D să nu obţină media 5 la această disciplină.
“Am văzut că există mai mare preocupare pentru altceva decât matematică. Sunt şi dirigintele lor şi din clasa a IX, de când i-am preluat le-am tot explicat că nu este de joacă. Am făcut compromisuri şi i-am trecut până acum. La teză reuşiseră să promoveze 8 din cei 33 de elevi. Şi ca să le dau un exemplu că se poate, i-am trecut la tablă pe cei care obţinuseră nota de trecere să le explice celorlalţi cum trebuiau rezolvate subiectele. Am avut surpriza neplăcută să constat că nici cei 8 elevi nu cunoşteau lucruri elementare din matematică. Am decis apoi ca la toţi să le dau un exerciţiu pe care îl pot rezolva şi elevii de clasa a VII-a. Niciunul n-a ştiut să-l facă. În aceste condiţii, i-am picat pe toţi”, a explicat Ion Pasăre, profesor de matematică.

BigLike pentru prof’
Ion Pasăre este supărat şi pe lipsa de interes faţă de şcoală: “Le ceream ca la orele de dirigenţie să rămână să facem suplimentar matematică. Am vrut să-i ajut pentru bacalaureat. Din păcate, erau preocupaţi cu altceva. Aproape toţi din clasă au învăţat pentru a promova examenul de permis auto, facebook, mergeau la berărie, la chefuri, chiar şi după ce au aflat că au picat toţi, şi-au făcut cinste unii altora”. În replică, elevii i-au transmis profesorului că o să-i dea un big like pe facebook.
Exigenţa profesorului va fi verificată de Inspectoratul Şcolar Gorj. La teze şi orele de curs din semestrul II , cadrul didactic va fi asistat de inspectorii şcolari.
Liceul din Turceni a reuşit, anul trecut, să înregistreze promovabilitate de 100% la examenul de bacalaureat.


×