x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un reactor nuclear din statul New Jersey a fost oprit din cauza uraganului Sandy

Un reactor nuclear din statul New Jersey a fost oprit din cauza uraganului Sandy

de Marina Constantinoiu    |    30 Oct 2012   •   15:37
Un reactor nuclear din statul New Jersey a fost oprit din cauza uraganului Sandy
Sursa foto: MARIO TAMA/AFP
Uraganul ar putea avea provoca pagube de 10-20 de miliarde de dolari

Un reactor nuclear a fost scos din funcţiune marţi în statul New Jersey, în estul Statelor Unite, din cauza intemperiilor provocate de uraganul Sandy, a anunţat compania care exploatează respectivul reactor, transmite AFP.

Situat la Hancocks Bridge, pe malul râului Delaware, reactorul Salem 1 a fost închis după ce patru dintre cele şase pompe de circulare a apei au încetat să mai funcţioneze, a precizat compania Public Service Electric and Gas (PSEG), adăugând că reactorul vecin de la Hope Creek funcţionează încă normal.

Anunţul intervine după ce se difuzase ştirea potrivit căreia nicio centrală nucleară din zona de nord-est a SUA nu a fost obligată să-şi înceteze operaţiunile din cauza uraganului Sandy, însă la un reactor s-a declarat starea de alertă din cauza creşterii nivelului apelor, după cum anunţase Agenţia americană pentru siguranţa nucleară (NRC). Era vorba despre reactorul Oyster Creek. Cu toate acestea, reactorul respectiv nu funcţiona în acel moment, ca urmare a unei opriri programate decisă anterior fără legătură cu uraganul Sandy.
Compania americană Eqecat, specializată în analiza şi modelarea impactului catastrofelor naturale, a estimat că pagubele economice provocate de uraganul Sandy pe coasta de nord-est a SUA ar putea să se ridice la o sumă cuprinsă între 10 şi 20 de miliarde de dolari, ceea ce ar antrena pierderi cuprinse între 5 şi 10 miliarde de dolari pentru companiile de asigurări.

×