x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un român condamnat la închisoare pe viaţă în Germania își va executa pedeapsa în România

Un român condamnat la închisoare pe viaţă în Germania își va executa pedeapsa în România

10 Iun 2015   •   23:25
Un român condamnat la închisoare pe viaţă în Germania își va executa pedeapsa în România
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Un român, în vârstă de 37 de ani, condamnat la închisoare pe viaţă în Germania este transferat miercuri în România pentru executarea pedepsei, în urma cooperării prin Biroului Naţional Interpol din cadrul Poliţiei Române.

Conform unui comunicat al Poliţiei Române, bărbatul a fost reţinut pentru faptul că, în timpul unei tâlhării la un magazin de bijuterii, a ucis o persoană şi a rănit grav o alta.

"În sarcina celui în cauză, Curtea de Juraţi din Dortmund a reţinut că, la data de 3 decembrie 2008, împreună cu alte trei persoane, s-a deplasat la un magazin de bijuterii, din Dortmund, cu intenţia de a sustrage mai multe bunuri. La faţa locului, cel în cauză a avut o altercaţie cu proprietarii magazinului, eveniment în urma căruia unul dintre proprietari a decedat, iar celălalt a necesitat tratamente medicale chirurgicale întrucât loviturile primite erau extrem de grave. După ce a fost înlăturată rezistenţa victimelor, bărbatul a luat bijuterii care se aflau în două seifuri.", arată comunicatul citat.

Bărbatul a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tâlhărie şi loviri sau alte violenţe iar instanţa de judecată a dispus ca acesta să execute pe teritoriul României pedeapsa detenţiunii pe viaţă, mai arată sursa citată.

Sursa - agerpres.ro

×
Subiecte în articol: condamnare inchisoare pe viata germania