x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un senator costă cât 15 angajați medii

Un senator costă cât 15 angajați medii

21 Ian 2013   •   11:34
Un senator costă cât 15 angajați medii
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
Obrazul subțire, cu cheltuială se ține. Dar să te ții, când șoriciul e gros!...
Conform informațiilor oficiale, obținute și publicate de Econtext, un senator costă bugetul statului, în medie, circa 7.000 de euro pe lună – cât 15 salarii medii brute pe economie! În patru ani de mandat, un senator ușurează pușculița publică de 336.000 de euro. Cel puțin, așa se petreceau lucrurile în luna octombrie 2012, pentru care existau date centralizate disponibile.
Pe lângă indemnizații, senatorii și deputații primesc bani pentru diurnă (atât în teritoriu, cât și pentru deplasarea în București), cazare (în București și în teritoriu), transport, telefon mobil, deplasări în strainatate (fiind incluse cazarea, transportul, dar și diurna) și cheltuieli pentru birourile parlamentare amenajate în circumscripțiile unde au fost votați.
În octombrie 2012, cel mai scump senator a fost PSD-istul Alexandru Cordoș, căruia i s-a decontat suma de 39.740 lei. Adica, peste 9.000 de euro! Cordoș este urmat de UDMR-istul Tiberiu Gunthner, cu 33.570 de lei și de colegul social-democrat Florin Constantinescu, cu 33.153 de lei.
 

×
Subiecte în articol: pret senator cost senator