x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un sistem ERP, solutia pentru cresterea eficientei operationale

Un sistem ERP, solutia pentru cresterea eficientei operationale

17 Mai 2016   •   18:08
Un sistem ERP, solutia pentru cresterea eficientei operationale

Cand conduci o companie in plina dezvoltare, te gandesti la nevoia unui soft care sa creasca eficienta angajatilor, cat si managementul de date intre diferitele compartimente ale companiei, dar care sa faciliteze si procesul de luare a deciziilor.

Multe companii din Romania si strainatate au ales sa investeasca inteligent, intr-un sistem ERP. Un sistem ERP sau Enterprise Resource Planning este folosit cu succes in gestionarea proceselor interne ale unei organizatii, cu scopul de a imbunatati managementul fluxului de date intre diviziile companiei.

Cu alte cuvinte, acest software de business este cea mai buna alternativa care sprijina intreaga activitatea unei companii, indiferent de domeniul de activitate si complexitate.

Prin alegerea unui sistem ERP ca soft pentru sprijinirea intregii activitati a unei companii sau afaceri, practic, se alege crearea unei singure baze de date cu informatii, care se actualizeaza automat, asigurand tranzitia informatiilor de la un departament la altul, fara erori umane sau cauzate de alte soft-uri neintegrate.

Principalul avantaj al unui sistem ERP  precum Charisma este structurarea pe module. Desi acesta utilizeaza o singura baza de date la nivelul intregii companii, cuprinde mai multe module, destinate proceselor interne specifice fiecarui departament. Astfel, aplicatia software Charisma ERP integreaza in module activitati ale diverselor departamente precum cel contabil, financiar, de resurse umane, productie, management, distributie etc. Aceste module pot fi implementate in diverse combinatii, in functie de specificul oricarui business.

Aceasta structurare a sistemului ERP pe module aduce o si mai mare flexibilitate companiilor, care aleg  sa implementeze strict solutia croita pe nevoile lor. Astfel, sistemul Charisma ERP este structurat pe 3 niveluri:

  1. Core – aici sunt cuprinse modulele standard, cum ar fi cele de  contabilitate, financiar, imobilizari, vanzari, achizitii, stocuri, bugete;
  1. Module auxiliare si dictate de verticala – se implementeaza in functie de zona de activitate a clientului si cerintele acestuia - leasing, credit, asigurari, distributie, retail, productie, medical-, constructii, productie agricola, zootehnice, comert cu cereale .
  1. Integrarea sistemului ERP cu alte sisteme din cadrul Charisma Business Suite – precum:  CRM, HCM (software HR), business intelligence etc.

 

Implementarea cu succes a ERP, secretul reusitei companiei

Achizitionarea unui software de business este cu atat mai importanta cu cat duce la automatizarea activitatilor, la o accesibilitate mult mai mare a informatiilor, precum si la o eficienta operationala cu mult imbunatatita.

Mai mult, interfetele si instrumentele vizuale de configurare a proceselor de lucru sunt doar cateva dintre metodele datorita carora implementarea unui sistem ERP poate aduce un maximum de beneficii companiei.

Printre cele mai importante avantaje pe care implementarea unui sistem ERP le poate aduce companiei se numara:

  1. Cresterea performantei companiei
  2. Reducerea costurilor interne datorita unei bune urmariri a acestora
  3. Cresterea performantei angajatilor prin degrevarea acestora de activitati rutiniere, manuale
  4. Configurarea sistemului in functie de nevoie (inactivarea unor ferestere si butoane, configurarii tranzactii, modele de contare etc)
  5. Asistarea deciziilor de management prin generarea de rapoarte de diverse tipuri (vanzari, incasari etc).

Asadar, adopta cel mai eficient software pentru business, care sa te ajute sa iti atingi mai repede si mai eficient obiectivele pe care ti le-ai propus.

×