x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un subiect tabu: binomul agent imobiliar - cumpărător, o relaţie în care vorbim limbi diferite

Un subiect tabu: binomul agent imobiliar - cumpărător, o relaţie în care vorbim limbi diferite

06 Noi 2012   •   10:36
Un subiect tabu: binomul agent imobiliar - cumpărător, o relaţie în care vorbim limbi diferite

Meseria de agent imobiliar este in continuare aproape la fel de hulita ca in urma cu 4-5 ani. Cei mai multi clienti se plang de agentii imobiliari si, in acelasi timp, exista destul de multi brokeri care au probleme cu clientii.

Odata cu venirea crizei, breasla agentilor imobiliari a inceput sa-si constientizeze lipsurile. S-a vorbit de profesionalizare, de o legislatie in domeniu, au fost lansate initiative - cum este cea a Asociatiei Brokerilor Imobiliari (ABI) de a oferi cursuri pentru agenti imobiliari, iar unii au inceput sa renunte la dublul comision, mai ales in cazul in care reprezinta unele din proiectele rezidentiale noi de mici dimensiuni. Oamenii din industrie promoveaza de cativa ani schimbarea atitudinii brokerilor. Initiativele vin insa in contextul unei piete extrem de fragmentate, cu o oferta mica, pe care se bat mii de brokeri, si care este inca dominata de agentiile de cartier. Astfel, chiar daca in cazuri particulare, poate ca lucrurile s-au schimbat, la nivel generalizat situatie este departe de a fi roz.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: tabu agent imobiliar cumparator limbi