x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un tânăr de 19 ani, cu arsuri grave, transportat în Austria cu o aeronavă a MApN

Un tânăr de 19 ani, cu arsuri grave, transportat în Austria cu o aeronavă a MApN

04 Apr 2021   •   13:50
Un tânăr de 19 ani, cu arsuri grave, transportat în Austria cu o aeronavă a MApN
Sursa foto: Hepta

Un avion C-27J Spartan al Forțelor Aeriene transportă, astăz, în cadrul unei misiuni umanitare, un pacient cu arsuri, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Aeronava esteconfigurată pentru misiuni medicale și efectuează o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Iași – Graz - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a unui pacient care a suferit arsuri.

Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării Nicolae Ciucă, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre un pacient în vârstă de 19 ani, cu arsuri de gradele II și III pe 50% din suprafața corpului, dar și arsură a căilor aeriene superioare.

„Comisia întrunită la nivelul Unității Funcționale de Arși Iași a decis, conform OMS 2063/2020, transfer în Centru de Arși. Ca urmare, pacientul a fost transferat pentru că întrunea criteriile de admitere în Centru de arși, motiv pentru care a fost identificat loc liber la Graz, Austria”, a transmis Ministerul Sănătății.

Mediafax

×
Subiecte în articol: mapn pacient arsuri