x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un tir încărcat cu alimente s-a răsturnat şi a luat foc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Un tir încărcat cu alimente s-a răsturnat şi a luat foc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

de Mediafax    |    07 Aug 2012   •   06:26
Un tir încărcat cu alimente s-a răsturnat şi a luat foc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Un tir incarcat cu alimente s-a rasturnat si a luat foc pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, dupa ce soferul a incercat sa evite un caine, in urma accidentului neinregistrandu-se victime, insa traficul pe autostrada a fost afectat timp de aproximativ doua ore.

Accidentul s-a produs in noaptea de luni spre marti, jurul orei 01.00, la kilometrul 89 al sensului Bucuresti-Pitesti al autostrazii, dupa ce soferul a incercat sa evite un caine si a pierdut controlul volanului, iar masina a iesit in decor, unde s-a rasturnat si a luat foc.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, soferul a scapat nevatamat, dar autovehiculul si incarcatura au ars in totalitate.

Tirul cu alimente se deplasa de la Bucuresti la Brad, iar soferul sustine ca a incercat sa evite cainele care i-a iesit in fata, dar nu mai putut stapani autovehiculul intrat in balans.

"Era un caine, asa cred, era intuneric, am tras de volan si am incercat sa-l evit, dar am intrat cu masina in parapet si m-am rasturnat. Tirul a luat foc, erau flacari foarte mari, soferii ceilalti care au trecut prin zona au incercat sa ma ajute sa sting focul, dar flacarile erau mari si nu am putut interveni. Nu s-a mai putut salva nimic de catre pompieri, nici masina, nici incarcatura", a declarat soferul tirului, Ioan Butnaru.

Pompierii militari argeseni sositi la fata locului cu doua autospeciale au stins flacarile, dar tirul si marfa au fost distruse complet.

"Interventia a fost deosebit de dificila, erau flacari mari din cauza incarcaturii si a materialelor combustibile din masina. Interventia a durat o ora si jumatate", a declarat plt. maj. Dorinel Pricoapsa de la Detasamentul de pompieri Bradu al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges.

Din cauza interventiei pompierilor si a fumului gros, timp de doua ore traficul pe Autostrada Bucuresti-Pitesti a fost afectat, initial fiind oprit, coloanele de masini depasind la un moment dat cinci kilometri in ambele sensuri.

×