x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un traseu nou va fi deschis spre Festivalul "Padina Folk"

Un traseu nou va fi deschis spre Festivalul "Padina Folk"

14 Aug 2019   •   13:00
Un traseu nou va fi deschis spre Festivalul "Padina Folk"

Participanții la Festivalul "Padina Folk", care va avea loc în perioada 15-16 august, vor putea ajunge și pe drumul județean 713, care face legătura din DN 71 Târgovişte-Sinaia cu platoul Bucegilor, după cum a anunţat IPJ Prahova. DJ 713 a fost închis circulaţiei o perioadă mai mare de timp întrucât nu îndeplinea condiţiile de siguranţă. O altă cale de acces la festival este DJ 714 Moroeni-Peştera, drum însă nu este asfaltat. 

"Drumul judeţean DJ 713, pe tronsonul aflat pe teritoriul administrativ al judeţului Prahova, cuprins între km 0+000 şi km 6+030, este deschis circulaţiei publice, cu menţiunea că acesta prezintă alunecări de teren în mai multe zone, care sunt semnalizate corespunzător şi, ca urmare, circulaţia rutieră trebuie să se desfăşoare cu atenţie sporită. Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere", a informat IPJ Prahova. 

Festivalul se va desfășura în zona Telecabinei Peştera din Munţii Bucegi, comuna Moroeni. Vor cânta Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru, Maria Gheorghiu, Cătălin Stepa, Adrian Bezna, Andrei Păunescu, Trupa Calendar, Magda Puşkaş, Nicu Zotta şi Cristi Corcioveanu.

Spectacolele vor avea loc începând cu ora 18,30, iar accesul este liber. 

Un echipaj de intervenţie, cu o autospecială de stingere, şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul Pucioasa vor asigura intervenţia în cazul producerii unei situaţii de urgenţă", după cum precizează ISU Dâmboviţa. Cadre ale Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor (SPIRC) şi voluntari ai ISU Dâmboviţa vor organiza, în cea de-a doua zi a festivalului, un punct de informare preventivă unde vor distribui turiştilor diverse materiale informative (pliante şi flyere) ce conţin recomandări, măsuri preventive şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă. 

ISU Dâmboviţa recomandă turiştilor să instaleze corturile şi grătarele numai în locurile de popas special amenajate; focurile de tabără şi cele pentru prepararea mâncării să fie aprinse doar în locurile special amenajate, cât mai îndepărtate de vegetaţie; să nu lase focul nesupravegheat.. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: padina fest traseu