x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un tren a lovit un TIR în judeţul Neamţ. Trei persoane au fost rănite în urma impactului

Un tren a lovit un TIR în judeţul Neamţ. Trei persoane au fost rănite în urma impactului

29 Ian 2013   •   13:35
Un tren a lovit un TIR în judeţul Neamţ. Trei persoane au fost rănite în urma impactului

Trei pasageri ai unui tren care a lovit un TIR rămas blocat pe linia feroviară în localitatea Secuieni se află în afara oricărui pericol, a declarat colonelul Ioan Niţică, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

Potrivit acestuia, răniţii sunt trei bărbaţi. Doi dintre aceştia au suferit contuzii şi mici traumatisme la picioare iar al treilea, aflat într-o stare mai gravă, a suferit un traumatism cranio-cerebral. Cei trei răniţi au fost transportaţi cu ambulanţele la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Roman.

Din primele cercetări s-a constatat că accidentul s-a produs după ce un TIR a rămas blocat, peste liniile de cale ferată.

"Când a auzit semnalele sonore că vine trenul, şoferul a coborât din TIR şi a făcut semne spre tren ca să oprească. În momentul în care a văzut că trenul nu opreşte, a urcat din nou în TIR şi a încercat să pornească iar autovehicolul. Când şi-a dat seama că trenul se apropie de TIR, şoferul a sărit. Trenul a intrat în TIR iar vagonul maşinii a fost aruncat în lateral în primul vagon al trenului", a explicat colonelul Ioan Niţică, potrivit Agerpres.

Imediat după preluarea celor trei răniţi, paramedicii au verificat toate vagoanele trenului şi au constatat că mecanicul locomotivei şi cei 30 de pasageri nu sunt răniţi. Trenul avea în componenţă locomotiva şi două vagoane şi mergea de la Iaşi la Braşov.


×