x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ungaria: 250.000 de cereri de cetăţenie

Ungaria: 250.000 de cereri de cetăţenie

de Istvan Deak    |    22 Apr 2012   •   13:18
Ungaria: 250.000 de cereri de cetăţenie

In Ungaria au fost inregistrate pana acum 250.000 de cereri de obtinere a cetateniei ungare in baza procedurilor simplificate introduse la inceputul anului trecut de Guvernul de la Budapesta. Printre beneficiile celor care vor primi dubla cetatenie se numara eliberarea unui pasaport unguresc, care le da dreptul acestora sa calatoreasca fara vize in SUA sau dreptul la vot in Ungaria.

Initiativa Guvernului de la Budapesta de a acorda dreptul la dubla cetatenie ii vizeaza pe toti etnicii, indiferent de tara in care locuiesc.

Secretariatul de stat pentru politica nationala din cadrul Cabinetului condus de Orban Viktor a informat ca, pana in prezent, au depus cereri de dobandire a cetateniei ungare in baza procedurilor simplificate 250.000 de persoane, iar in jur de 157.000 dintre acestea au depus deja juramantul. Potrivit unui comunicat de presa, cele mai multe solicitari s-au primit la misiunile diplomatice ale Ungariei din Miercurea Ciuc si Cluj-Napoca, precum si la cea din localitatea sarba Subotica, din Voievodina.

In baza reglementarilor in vigoare, pot depune cereri persoanele care au avut cetatenia ungara inainte de 1920 sau intre 1938 si 1945 si descendentii acestora. Solicitantii trebuie sa cunoasca limba maghiara.

×