x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ungurii şi finlandezii sunt mulţumiţi: "Avem şanse reale de calificare”

Ungurii şi finlandezii sunt mulţumiţi: "Avem şanse reale de calificare”

de Istvan Deak    |    23 Feb 2014   •   15:37
Ungurii şi finlandezii sunt mulţumiţi: "Avem şanse reale de calificare”
Sursa foto: magyarhirlap.hu

Reprezentativa României va evolua în grupa F în preliminariile Campionatului European de Fotbal din 2016, în compania selecţionatelor Greciei, Ungariei, Finlandei, Irlandei de Nord şi Insulelor Feroe, conform tragerii la sorţi de duminică, de la Nisa.

Presa ungară a anunţat înaintea tragerii la sorţi o grupă ideală alături de România şi Grecia. După tragere, selecţionerul Pinter Attila îndeamnă la realism. „În Ungaria mereu suntem preocupaţi doar de adversari. Nu contează cu cine am picat în grupă, important este ca echipa naţională să fie pregătită pentru meciurile ce vor urma şi să aibă şanse de succes. Cu cât vom aduna mai multe puncte, cu atât şansele de calificare sunt mai mari. Pentru asta avem nevoie de multă muncă. Naţionala a avut rezultate notabile când a avut timp să pregătească meciurile. În două zile nu se pot face minuni. Avem nevoie de toţi jucătorii apţi. Trebuie să ne pregătim corespunzător pentru actualii adversari. Pe români îi cunoaştem din trecutul nu foarte îndepărtat. Finlanda este o echipă solidă, cu care avem programată o partidă amicală în martie. Fac apel la suporteri să fie alături de noi. Vom face totul să le confirmăm aşteptările. Vom avea şi momente dificile şi sperăm să beneficiem de încredere până la finalul campaniei de calificare”, a declarat selecţionerul Pinter Attila, pentru Radio Kossuth.

Surse din presa ungară susţin că în funcţie de rezultatul alegerilor parlamentare din aprilie, Ungaria va avea din toamnă un selecţioner străin.

 Jucătorii sunt optimişti

 „Avem şanse reale de calificare”, a anunţat mijlocaşul Tamas Hajnal. „Obiectivul nostru trebuie să fie clasarea pe locul doi”, a comentat fundaşul Vilmos Vanczak. „Realitatea este că am picat într-o grupă bună şi putem să ne luăm revanşa în faţa românilor. Din prima urnă am primit Grecia, o echipa de la care putem ciupi puncte. Per total este o grupă echilibrată, iar fiecare echipă are şanse de calificare”, a adăugat portarul Bogdan Adam. „Nu cred că Grecia este favorita grupei. Patru sau chiar cinci echipe se vor bate la calificare”, consideră mijlocaşul Lovrencsics Gergo.

 „Mă bucur de rezultatul tragerii la sorţi, dar, într-o astfel de grupă, nu ne putem aştepta la partide facile. Va trebui să dăm dovadă de concentrare maximă. Dacă vom da tot ce avem mai bun, atunci avem şanse de calificare la Campionatul European”, a anunţat selecţionerul finlandez Mixu Paatelainen.

 La turneul final al CE 2016 din Franţa se califică primele două clasate şi ocupanta locului trei cu cele mai multe puncte din cele 9 grupe. Restul de patru echipe vor fi determinate prin meciuri de baraj între celelalte 8 ocupante ale locului trei.

Primul meci pentru echipa României va avea loc în perioada 7-9 septembrie 2014. 

 

×