x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UNICEF: Mii de copii traumatizaţi de război în Ucraina au nevoie de ajutor

UNICEF: Mii de copii traumatizaţi de război în Ucraina au nevoie de ajutor

06 Mai 2022   •   22:30
UNICEF: Mii de copii traumatizaţi de război în Ucraina au nevoie de ajutor
Sursa foto: Hepta

Mii de copii din Ucraina au nevoie urgentă de sprijin psihologic având în vedere experienţele traumatizante ale războiului, a avertizat vineri UNICEF, informează dpa.

Potrivit estimărilor agenţiei ONU, între 4.000 şi 6.000 de experţi în psihologia copilului se află încă în ţară şi este necesar să se depună toate eforturile pentru a li se asigura salariile şi pentru a-i susţine astfel încât să-şi poată continua munca importantă, a declarat expertul UNICEF Aaron Greenberg de la Lviv, vestul Ucrainei, prin videoconferinţă pentru jurnalişti aflaţi la Geneva.

Aproximativ 91.000 de copii şi tineri care se aflau deja în centre de îngrijire înainte de începerea invaziei ruse, pe 24 februarie, au nevoie de atenţie deosebită, a adăugat el.

Mulţi dintre aceşti copii se află în orfelinate şi centre de îngrijire pentru tineri cu dizabilităţi, în timp ce aproximativ 35.000 s-au întors la familiile lor după lansarea atacului, dar au încă nevoie de sprijin.

"Copiii sunt rezistenţi şi se recuperează, dar au nevoie de sprijin", a spus Greenberg.

Potrivit oficialului UNICEF, 56 de echipe mobile călătoresc în ţară oferind îngrijiri copiilor şi familiilor acestora care au
suferit traume, inclusiv violenţe sexuale.

De la declanşarea războiului, UNICEF a ajutat la organizarea asistenţei psihosociale pentru 145.000 de copii şi adolescenţi, a spus el, precizând că 34.000 de minori cu nevoi speciale primesc de asemenea ajutor.

×
Subiecte în articol: unicef