x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Universitar - Ofensiva particularei

Universitar - Ofensiva particularei

de Jurnalul National    |    29 Feb 2008   •   00:00

Dacă în anii ’90 alegerea unei facultăţi particulare era o soluţie de compromis, acum se vorbeşte deja despre o competiţie între universităţi.

Foarte mulţi oameni valoroşi au demonstrat că sunt competitivi pe piaţa muncii după ce au absolvit o facultate particulară. “Titu Maiorescu”, “Româno-Americană”, “Dimitrie Cantemir”, “Nicolae Titulescu”, “Hiperyon” şi alte universităţi înfiinţate după 1990 sunt deja foarte cunoscute celor care vor o pregătire de calitate.

 

NIVEL EUROPEAN. Acum se pune problema dezvoltării programelor de învăţământ şi a intrării pe piaţa europeană. Rectorul Universităţii “Titu Maiorescu”, Iosif Robi Urs, vorbeşte despre proiecte internaţionale de cercetare, care ar aduce universităţii nu doar faimă şi creşterea oportunităţilor de pregătire a studenţilor, ci şi finanţare din altceva decât taxele de şcolarizare: “Avem aproximativ 60 de profesori angrenaţi în teme naţionale şi internaţionale de cercetare, din care putem obţine foarte mulţi bani pentru Universitate. Noi, universităţile, putem crea managerul care va conduce în Europa peste 10-20 de ani, dacă facem următorul lucru: creativitate în învăţământ şi inovaţie”.

Cu opt facultăţi şi 22 de masterate, Universitatea “Titu Maiorescu” a făcut un salt spectaculos de la 4.000 de studenţi în anul 2005 la 9.000 în 2006 şi peste 15.000 anul acesta. “Noi trebuie să-l apropiem pe student de practică. Programul de la informatică l-am stabilit cu Microsoft şi avem un parteneriat prin care pregătim studenţii în practică şi care ne ia absolvenţii”, mai spune rectorul Universităţii “Titu Maiorescu”.

×
Subiecte în articol: observator