x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Universitatea de Arhitectură împlineşte 120 de ani

Universitatea de Arhitectură împlineşte 120 de ani

de Daniela Ivan    |    24 Apr 2012   •   16:54
Universitatea de Arhitectură împlineşte 120 de ani

Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti sarbatoreste anul acesta 120 de ani de la infiintare printr-o serie de evenimente deosebit de importante.
Pentru trei zile, intre 16 si 18 mai, Palatul Parlamentului va fi gazda celei mai ample reuniuni a arhitectilor din ultimii 20 de ani, Conventia Romana de Arhitectura si Design (ROCAD).

Cu aceasta ocazie, la Bucuresti vor veni nume de referinta in domeniu, precum Eduardo Souto de Moura si Gottfried Böhm, ambii laureati ai Premiului Pritzker, cel mai prestigios premiu din domeniul arhitecturii. Acestia isi vor prezenta lucrarile reprezentative si filosofiile creatoare in fata a peste 1.200 de arhitecti din Romania si de peste hotare si vor primi distinctia de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti.

"Evenimentele dedicate celebrarii a 120 de ani de la infiintarea Scolii de Arhitectura Romanesti reprezinta o reconfirmare a valorilor arhitecturale romanesti si o etapa suplimentara pe drumul catre consolidarea valorii acesteia pe plan international", a declarat prof. univ. dr Emil Barbu Popescu, presedintele Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu".

ROCAD va cuprinde, pe langa conferinte, si o expozitie a celor mai frumoase si mai inovatoare produse ale companiilor din domeniile iluminat, mobila, design de exterior, retail, ecodesign, materiale si textile, precum si baie si bucatarie.

O a doua manifestare care va celebra implinirea a 120 de la infiintarea Universitatii de Arhitectura este Conferinta Internationala de Cercetare in Arhitectura (ICAR) 2012. Aceasta aduce la Bucuresti arhitecti generatori de tendinte si creatori de scoli de arhitectura, care sa expuna celor prezenti la eveniment ultimele curente mondiale in domeniu. Intre 18 si 20 mai, in Sala Frescelor a Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti vor fi prezente nume precum: Lacaton & Vassal, Maria Voyatzaki, Antonino Saggio, Sandra Manninger sau Kostas Terzidis.

×
Subiecte în articol: observator