x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Universitatea din Craiova a "pus pe liber" peste 800 de studenţi

Universitatea din Craiova a "pus pe liber" peste 800 de studenţi

21 Feb 2011   •   15:00

Aproape 850 de cursanţi ai facultăţilor de la Universitatea din Craiova şi-au pierdut "temporar" calitatea de student, întrucât nu şi-au plătit taxele de şcolarizare, ei având posibilitatea să reintre în sistem după ce fac dovada achitării datoriilor şi a unei taxe de reînmatriculare de 150 de lei.

Profesorul universitar Marcel Drăcea de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, a declarat că, din cauza situaţiei financiare, peste 800 de studenţi ai Universităţii din Craiova şi-au pierdut "temporar" calitatea.

"Este vorba de 843 de studenţi care nu şi-au achitat taxele de şcolarizare, conform contractelor pe care le-au încheiat cu facultăţile. Ei şi-au pierdut temporar calitatea de student. Sunt studenţi de la toate facultăţile din Universitate", a afirmat profesorul Marcel Drăcea.

Potrivit sursei citate, cele mai multe astfel de cazuri se înregistrează la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

"Este însă irelevant, pentru că această facultate are şi cei mai mulţi studenţi plătitori de taxe. Practic, o treime din studenţii plătitori de taxe de la Universitatea din Craiova sunt de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor", a mai spus Drăcea.

Cursanţii care şi-au pierdut temporar calitatea îşi pot redobândi statutul de student după ce fac dovada plăţii taxelor de şcolarizare restante, precum şi a unei taxe de reînmatriculare de 150 de lei.

"S-a amânat termenul de achitare a acestor taxe de şcolarizare de două ori, ultimul termen scadent fiind stabilit la 31 ianuarie", a afirmat Marcel Drăcea.

Conform sursei citate, studenţii datori cu plata taxelor către facultăţile la care învaţă nu şi-au putut susţine examenele din sesiunea de iarnă, ei putând însă să le recupereze în sesiunile de restanţă din vară.

Potrivit site-ului oficial, Universitatea din Craiova are o structură didactică formată din 16 facultăţi şi 14 şcoli doctorale, la care învaţă peste 31.000 de studenţi.

×