x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Universul şi Sistemul Nostru Solar, o nouă expoziţie a Muzeului Olteniei din Craiova

Universul şi Sistemul Nostru Solar, o nouă expoziţie a Muzeului Olteniei din Craiova

de Luminita Ciobanu    |    03 Dec 2012   •   18:53

Muzeul Olteniei din Craiova deschide, la 5 decembrie, o nouă expoziţie permanentă: ”Universul şi Sistemul Nostru Solar”.  Expoziţia, anunţată inedit de aterizarea unui meteorit în centrul Craiovei, propune evocarea unei călătorii în Univers unde, protagonist, este publicul invitat să urmărească povestea în cele mai mici detalii. Pentru realizare s-a avut în vedere redarea unei scenografii a spaţiului cosmic şi terestru prin introducerea de noi tehnologii  şi noi materiale care să răspundă întocmai celor mai înalte standarde.

Proiectul se adresează tuturor categorilor de vârste, fiind atractiv deopotrivă pentru cei mici şi cei vârsnici, având exponate din cele mai variate, atât din punct de vedere ştiinţific, cât şi al unicităţii acestora. Proiectul este iniţiat de specialiştii Muzeului, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj.

Pe de altă parte, vor fi puse în lumină şi celelalte două expoziţii permanente ale Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, care au fost realizate, reconfigurate şi împrospătate în decursul anului 2012: Expoziţia de Paleontologie ”Oltenia – Terra Fossilis” de la Parter şi Expoziţia de Ştiinţele Naturii de la etajul I al muzeului care prezintă “Tipuri de Ecosisteme. Flora şi Fauna Olteniei”.

×