x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Update: după 25 de ore, pompierii au reuşit să stingă incendiul de la complexul comercial ieşean Siraj

Update: după 25 de ore, pompierii au reuşit să stingă incendiul de la complexul comercial ieşean Siraj

de Cristinel C. Popa    |    14 Apr 2012   •   06:00
Update: după 25 de ore, pompierii au reuşit să stingă incendiul de la complexul comercial ieşean Siraj

UPDATE 15 aprilie, 12:15

Incendiul de la complexul comercial "Siraj", din Iasi, a fost stins duminica dimineata, dupa 25 de ore de la izbucnirea acestuia, la ora actuala exitand inca focare supravegheate de pompieri. Complexul comercial "Siraj" care masoara 13.000 de metri patrati, a fost distrus pe o suprafata de 9.000 de metri patrati, iar o parte a cladirii s-a prabusit.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi, Silvia Spiridon, incendiul a fost stins duminica dimineata, in jurul orei, 3.00, ea adaugand insa ca pompierii supravegheaza si la oraactuala mai multe focare ale incendiului, inca existente in cadrul complexului.

"Avem patru autospeciale la fata locului si 18 oameni. Incendiul a fost stins, dar nu a fost inca lichidat. Sunt supravegheate mai multe focare, din care iese fum in continuare. Nu mai sunt insa flacari", a spus Silvia Spridon.

Cauzele declansarii incendiului nu au fost inca stabilite. De asemenea, nu au fost estimate pagubele provocate in urma incendiului. (Mediafax)

Un incendiu izbucnit in timpul noptii de vineri spre sambata, in jurul orei 2.00, a facut scrum 200 dintre standurile complexului comercial Siraj din Iasi. Focul s-a extins in jumatatea din stanga a cladirii, pe o suprafata de peste 2.000 de metri patrati, acolo unde erau depozitate si comercializate substante inflamabile precum vopsele, diluanti, cosmetice.

Pompierii au intervenit cu opt autospeciale, insa au intampinat o mare problema intrucat nu au gasit surse de alimentare cu apa. Ei au trebuit sa-si incarce cisternele de la un alt complex aflat la o distanta de mai bine de un kilometru. Nici pana sambata la amiaza focul nu fusese stins in totalitate, fumul continuand sa iasa din locul care pana acum adapostea standurile.

Pe comerciantii ce asistau neputinciosi de dincolo de gard i-a cuprins disperarea pentru ca niciunul dintre ei nu avea marfurile asigurate. Directorul general al complexului, Mirel Diaconu, a estimat pierderile la cateva zeci de miliarde de lei vechi. El crede ca focul a izbucnit fie in urma unei incendieri premeditate, fie din cauza unei tigari aprinse care a fost aruncata la intamplare: "Un scurtcircuit este exclus fiindca in fiecare seara este tras heblul, deci in interior nu mai exista alimentare cu energie electrica". Tot in jurul amiezei, mai multi dintre comerciantii care au standuri in cealalata parte a complexului au incercat sa-si scoata marfurile: "Eu am covoare, ma tem ca vor lua foc sau se vor imbacsi cu fum", a spus unul dintre ei. De altfel, fumul a umplut intregul oras, mirosul de ars ajungand pana in Podu Ros.

Din nefericire, si doi pompieri au avut de suferit. Cei doi, de 23 si 31 de ani, au ajuns la sectia din Copou a Spitalului “Sf.Spiridon'cu arsuri si intoxicatie cu fum. Pompierii si politistii au inceput o ancheta pentru a stabili cauza exacta a provocarii incendiului si daca proprietarii complexului comercial detineau toate avizele si autorizatiile necesare functionarii.

×
Subiecte în articol: iasi incendiu pompieri isu centru comercial