x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Traian Băsescu a fost internat de urgență la un spital din Bruxelles

UPDATE Traian Băsescu a fost internat de urgență la un spital din Bruxelles

26 Mar 2022   •   09:12
UPDATE Traian Băsescu a fost internat de urgență la un spital din Bruxelles

Traian Băsescu se află internat la o clinică medicală din Bruxelles. Veștile despre starea sănătății fostului președinte sunt contradictorii.

Surse afirmă că acestuia i s-ar fi făcut rău după ce a primit o înștiințare că are la dispoziție 10 zile pentru a elibera locuința din București, transmite antena3.

Actual europarlamentar, Traian Băsescu a fost declarat definitiv de ÎCCJ că a fost colaborator al Securității în timpul dictaturii comuniste. 

El a mai fost internat timp de o săptămână la Spitalul Militar din Capitală în urmă cu câteva săptămâni din cauza unoei afecțiuni pulmonare. Totodată, are și probleme cu inima, în anul 2018 fiind operat în Franța. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Traian Băsescu a ajuns de urgență la un spital din Paris, în această dimineață, cu un avion privat. 

Fostul președinte al României a mers la un spital deoarece și-ar fi pierdut brusc auzul. Medicii au confirmat că este vorba despre un atac vascular cerebral (AVC). Întrucât acesta avea și niște complicații la plămâni a fost decis transferul în străinătate, scrie antena3.ro.

Deocamdată informația nu este confirmată din surse oficiale. 

Traian Băsescu a fost internat, în  urmă cu câteva săptămâni, la o unitate medicală din România pentru un control de rutină.

Zilele trecute, acesta a primit o veste proastă, când Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis definitiv că a fost colaborator al fostei Securități. 

„Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul - pârât Băsescu Traian”, arată instanța.

El a anunțat apoi că va ataca hotărârea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). 

„Am luat notă de decizia ICCJ, pe care nu o voi comenta public, așa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris Băsescu pe Facebook.

Traian Băsescu nu mai beneficiază de protecția SPP

Traian Băsescu nu mai beneficiază de protecție SPP. Serviciul de Pază și Protecția și-a retras dispozitivul în momentul pronunțării deciziei ICCJ, care a respins recursul fostului președinte la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securității.

SPP a retras ofițerii care îi oferea lui Traian Băsescu pază și protecție după decizia ÎCCJ.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins, miercuri, recursul fostului președinte Traian Băsescu la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securității.

Pe 20 septembrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Potrivit CNSAS, fostul preşedinte Traian Băsescu ar fi dat note informative ce ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină.

Traian Băsescu, în prezent în vârstă de 70 de ani, a fost președintele României între 2004 și 2014.

În prezent este europarlamentar.

×
Subiecte în articol: traian basescu facebook avc