x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ursula von der Leyen anunță că o navă cu ajutor umanitar va pleca spre Gaza

Ursula von der Leyen anunță că o navă cu ajutor umanitar va pleca spre Gaza

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2024   •   22:30
Ursula von der Leyen anunță că o navă cu ajutor umanitar va pleca spre Gaza
Sursa foto: Hepta

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că o navă cu ajutor umanitar pleacă vineri spre Gaza. Vaporul aparține unei organizații umanitare din Spania. Nava va testa coridorul maritim pe care UE vrea să-l folosească pentru a trimite ajutoare în Gaza.

O navă care transportă ajutor umanitar a plecat spre Gaza, a declarat președinta Comisiei Europene, potrivit Sky News. Ursula von der Leyen a făcut declarația în Cipru acolo unde efectuează o vizită. Ea a spus că nava organizației caritabile Open Arms din Spania va efectua o călătorie test.

Nava a plecat din portul Larnaca din Cipru și transportă ajutoare alimentare de la World Central Kitchen, o organizație caritabilă din SUA. UE, SUA, Emiratele Arabe Unite și alte țări lansează astfel coridorul maritim pentru a furniza cantități mari de ajutor în Gaza.

Ursula von der Leyen a declarat că Gaza se confruntă cu o „catastrofă umanitară” și că Europa trebuie „să sprijine civilii nevinovați”.

Ea a mai spus că speră că sâmbăta sau duminică se va putea deschide în mod oficial coridorul. Anunțul vine la puțin timp după ce președintele Joe Biden a confirmat că americanii vor construi un port în Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen gaza nava