x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Uzina de la Cugir va produce 40 de tunuri pentru Thailanda

Uzina de la Cugir va produce 40 de tunuri pentru Thailanda

09 Apr 2012   •   12:29
Uzina de la Cugir va produce 40 de tunuri pentru Thailanda

Uzina Mecanica (UM) Cugir ar putea primi o comanda pentru producerea a 40 de tunuri pentru Thailanda, in baza unui contract care va fi semnat cu ROMARM, potrivit directorului general al Companiei Nationale, Vasile Crisan.

Acesta a declarat, luni, ca ar urma sa fie semnat un contract ce vizeaza o comanda pentru Thailanda, urmand ca din toamna sa fie produse in acest scop la Cugir 40 de tunuri. Acest contract 'va asigura un front de lucru timp de trei ani', a mentionat directorul general al ROMARM. Crisan nu a vrut sa dezvaluie care ar fi valoarea acestui potential contract.

La UM Cugir, care numara peste o mie de angajati, se fabrica munitie, mitraliere, armament de infanterie (pistol semiautomat si pistol mitraliera), accesorii, piese de schimb si consumabile.

Inainte de 1989, la fabrica din Cugir lucrau peste 20.000 de oameni, iar comenzile externe de armament au adus miliarde de dolari la bugetul de stat. De altfel, Cugirul era inainte de 1989 localitatea din Romania cu cel mai mare numar de autoturisme pe cap de locuitor, nivelul de viata fiind aici foarte ridicat.

La Cugir a fost realizat primul pistol mitraliera conceptie exclusiv romaneasca, pistolul mitraliera Orita, de calibru 9 mm.

Uzina din Cugir a fost infiintata in 1799, in timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier si Otel.

In 2004, intreprinderea din Cugir s-a impartit in Uzina Mecanica Cugir si Fabrica de Arme. (Agerpres)

×