x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Va fi semnat contractul pentru cel mai complex lot al Autostrăzii Sibiu - Pitești

Va fi semnat contractul pentru cel mai complex lot al Autostrăzii Sibiu - Pitești

11 Iul 2022   •   20:22
Va fi semnat contractul pentru cel mai complex lot al Autostrăzii Sibiu - Pitești

Compania Naționalăl de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță, luni, că a solicitat Asocierii Webuild SPA – Trancrad SRL documentele necesare semnării contractului de proiectare și executie a secțiunii 3 din autostrada Sibiu - Pitești.

CNAIR SA a demarat procedurile administrative necesare semnării contractului pentru proiectarea și executia secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu – Pitești (Cornetu – Tîgveni).

„Procedura pentru semnarea acestui contract cu câștigătorul desemnat inițial de CNAIR este posibilă după respingerea de către CNSC a unei contestații privind rezultatul procedurii de achiziție publică”, anunță CNAIR.

În 12 mai 2022 CNAIR a desemnat câștigător al acestui contract tot Asocierea Webuild SPA – Trancrad SRL, cu prețul de 5,323 miliarde de lei, fără TVA.

Construcția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești, care are 37,4 km, va dura 57 de luni și va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile.

Contractul pentru cea mai complexă secțiune a autostrăzii Sibiu-Pitești are o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni.

Principalele lucrări pe această secțiune sunt: 95 de poduri și pasaje, tunel cu două galerii independente, în lungime de 1,7 km/galerie, nod rutier Cornetu și nod rutier Văleni, ecoduct în zona localității Călinești.

Secțiunea 3 (Cornetu-Tigveni) și secțiunea 2 (Boița-Cornetu), au o lungime totală de 68,73 km și formează tronsonul montan al autostrăzii Sibiu-Pitești care va traversa efectiv Carpații.

(sursa: Mediafax)

×