x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MS, precizări în privința decontării vaccinului: termenul de plată pentru octombrie este ianuarie

MS, precizări în privința decontării vaccinului: termenul de plată pentru octombrie este ianuarie

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2024   •   16:15
MS, precizări în privința decontării vaccinului: termenul de plată pentru octombrie este ianuarie

Conform prevederilor legale în vigoare, pentru vaccinurile de care beneficiază unele categorii de români în sistem ambulator în regim de compensare, termenul de plată pentru consumul înregistrat în luna octombrie este ianuarie 2024, precizează, vineri, Ministerul Sănătății.

În ceea ce privește decontarea vaccinurilor de care beneficiază anumite categorii populaționale în sistem ambulator, în regim de compensare, precum și a activității din centrele de permanență, Ministerul Sănătăţii și Casa Națională de Asigurări de Sănătate precizează că prevederile legale în vigoare arată că, pentru vaccinurile de care beneficiază unele segmente populaționale în sistem ambulator în regim de compensare, prevăzute în HG 720/2008, termenul de plată pentru consumul înregistrat în luna octombrie este ianuarie 2024.

„Ministerul Sănătății a cuprins în bugetul pentru anul 2024 sumele necesare pentru plata vaccinurilor menționate și realizează transferul fondurilor în funcție de solicitările transmise de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Menționăm că, vaccinarea persoanelor aflate în grupe la risc de îmbolnăvire reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății și, în acest sens, atât Ministerul Sănătăţii, cât și Casa Națională de Asigurări de Sănătate fac toate demersurile necesare pentru asigurarea resurselor financiare necesare realizării acestei măsuri de sănătate publică”, transmite MS.

Totodată, potrivit MS, în luna ianuarie, vor fi decontate cu prioritate obligațiile restante aferente lunilor noiembrie și decembrie 2023 pentru serviciile medicale prestate de către medicii de familie în cadrul centrelor de permanență.

Asociația Farmaciilor Independente Ethica acuză statul român că resping la plată facturile emise de farmacii pentru vaccinurile care au fost deja eliberate populației încă din luna noiembrie.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: vaccin plata sănătate