x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Val de decese provocate de COVID-19 în România. Bilanțul trece de 700!

Val de decese provocate de COVID-19 în România. Bilanțul trece de 700!

30 Apr 2020   •   18:35
Val de decese provocate de COVID-19 în România. Bilanțul trece de 700!
Sursa foto: Captura Antena 3

Bilanțul deceselor la pacienți cu COVID-19 în România a trecut de 700. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi după-amiaza alte zece noi decese.

Potrivit GCS, un bărbat de 73 ani din județul Alba, care era internat din 28 aprilie în Spitalul municipal Blaj, secția interne, a murit joi. Acesta mai suferea insuficiență respiratorie acută, BPOC și obezitate.

Un alt deces raportat este al unei femei de 65 ani din Vrancea, internată în 31 martie în Spitalul Județean de Urgenta Focșani, secția chirurgie, și transferată în 11 aprilie la Spitalul Aiud, secția COVID, iar din 18 aprilie în secția ATI. Femeia mai avea fibrilație atrială, proteză mitrală, BPOC ramura dreaptă, diabet zaharat, boala renală cronică.

O altă femeie 78 ani din județul Bihor a murit joi. Aceasta era internată din 5 aprilie în Spitalul Clinic Municipal Oradea, secția COVID, iar din 10 aprilie în secția ATI. Femeia avea și cardiopatie ischemică și HTA.

GCS a anunțat și decesul unui bărbat de 88 ani din Bihor. internat în 20 aprilie în Spitalul Clinic Municipal Oradea. Acesta a murit miercuri și mai suferea de cardiopatie ischemică, HTA, hernie inghino-scrotală gigantă, strangulată, cu ocluzie intestinală.

Tot miercuri a fost înregistrat și decesul unui bărbat de 81 ani din județul Galați, care era internat din 19 aprilie în Spitalul Clinic Județean Galați, inițial la secția medicală, apoi la secția ATI. Acesta mai avea boală hepatică, boală cronică neurologică, BPOC și boală cardiovasculară.

O femeie de 64 ani din județul Suceava a murit miercuri. Ea era internată din 9 aprilie în Spitalul Neurochirurgie Iași și mai suferea de HTA, insuficiență mitrală și tricuspidiană, diabet zaharat tip II, obezitate grad II.

Decesul unei alte femei de 80 ani din județul Arad a fost anunțat de GCS joi. Femeia a murit în 8 aprilie. „SJU Arad nu a raportat decesul nici către DSP Arad, nici către INSP. O echipă din cadrul Serviciului de control în sănătate publică - DSP Arad a fost trimisa la SJU Arad”, a transmis GCS. Aceasta a fost internată în 7 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Arad, secția Boli Infecțioase, și a fost confirmată pozitiv o zi mai târziu. Femeia mai suferea de pneumonie bilaterală.

Miercuri a fost înregistrat decesul unei femei de 88 ani din județul Brașov, care a fost internată în 17 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Brașov. Aceasta mai avea insuficiență cardiacă, insuficiență mitrală, cardiopatie ischemică, hipertensiune pulmonară, HTA, infarct miocardic acut în antecedente.

GCS a anunțat și decesul unui bărbat de 85 ani din județul Galați, înregistrat joi. Acesta era internat din 16 aprilie în Spitalul CFR Galați și suferea de demență și Parkinson.

Un alt deces a fost înregistrat tot joi la o femeie de 90 ani din județul Iași. Aceasta a fost internată în mai multe spitale: Socola, SJU Sf. Spiridon sau SCBI Iași. Femeia suferea de rectoragii, anemie severă, trombembolism pulmonar, demență senila, HTA și insuficiență cardiacă.

Bilanțul deceselor a ajuns la 705, potrivit GCS.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus România