x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Val de proteste NAȚIONALE împotriva vaccinării: Mii de oameni au ieșit pe strazi în Capitală și în țară

VIDEO: Val de proteste NAȚIONALE împotriva vaccinării: Mii de oameni au ieșit pe strazi în Capitală și în țară

de Alice Petrescu    |    07 Mar 2021   •   17:34
VIDEO: Val de proteste NAȚIONALE împotriva vaccinării: Mii de oameni au ieșit pe strazi în Capitală și în țară
Sursa foto: Sursa: Antena3

Sute de manifestanţi participă, duminică după-amiază, la un protest la Palatul Parlamentului, împotriva vaccinării obligatorii, dar şi faţă de eventuala implementare a aşa-numitului paşaport de vaccinare. Oamenii sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

 

 

Foto: Lucian Alecu

Oricine verifică textul legii va constata că articolele 6, 13, 16, 68, 71 (și nu numai) prevăd obligativitatea vaccinării pentru copii și pentru adulți (cu oricâte vaccinuri și ori de câte ori ar decide statul), precum și amenzi uriașe în caz de refuz. Deci, este dincolo de orice îndoială faptul că acest proiect de lege, dacă ar fi adoptat în forma actuală, ar introduce de jure și de facto obligativitatea vaccinării în România”, au transmis organizatorii printr-un comunicat de presă.


 

 

"Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide", a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii - Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Protestatarii s-au declarat, de asemenea, împotriva instituirii unui „pașaport de vaccinare”, iar cei mai mulți dintre aceștia nu purtau mască de protecție în timpul evenimentului și nici nu respectau distanțarea socială.

 


Foto: Lucian Alecu

La protestul care a început în jurul orei 15:00 în Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului s-au alăturat şi membri ai formaţiunii politice Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), printre care şi copreşedinţii partidului - Claudiu Târziu şi George Simion.

 

Foto: Lucian Alecu

Acţiuni similare au fost organizate şi în alte oraşe din ţară, cum ar fi Bistrița, Oradea şi Sibiu.

 

 

×
Subiecte în articol: protest capitala vaccin