x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea obligatorie nu este o soluție

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea obligatorie nu este o soluție

10 Aug 2021   •   18:30
Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea obligatorie nu este o soluție

Vaccinarea obligatorie nu este o soluție în acest moment, este de părere președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. El spune că este important ca la baza deciziei să fie dorința persoanei care se vaccinează, care să înțeleagă că în acest fel este responsabilă și față de cei care se pot îmbolnăvi grav.

Întrebat, marți, în conferință de presă, dacă nu ar fi o soluție vaccinarea obligatorie, dr. Valeriu Gheorghiță, a spus că la bază trebuie să fie dorința persoanei care se vaccinează.

„Obiectivul nostru nu este să creștem prin orice mijloc numărul persoanelor care se vaccinează. Este important ca la baza deciziei să rămână până la urmă dorința persoanei care se vaccinează în baza informațiilor pe care le are. Ține foarte mult de percepția societății asupra unei măsuri de acest gen. Nu cred că suntem pregătiți ca societate să înțelegem acest tip de abordare, însă, în momentul de față consider că vaccinarea nu poate fi obligatorie și asta este părerea mea personală”, a spus Gheorghiță.

Acesta este de părere că fiecare trebuie să fie responsabil în fața deciziei pe care o ia.

„Dacă eu mă îmbolnăvesc și voi îmbolnăvi, la rândul meu, chiar cu neștiință, alte persoane, care vor avea o evoluție nefavorabilă.Tendința pe alocuri este să încercăm să facem tot ce e posibil să ocolim măsurile care au ca rol important prevenirea îmbolnăvirilor: fie la intrarea în țară prezentăm adeverințe false, fie ocolim aceste măsuri cu caracter restrictiv și așa mai departe”, a mai spus Gheorghiță.

Președintele CNCAV a mai spus că toate aceste măsuri au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor și să scadă numărul celor care se îmbolnăvesc grav și ajung la spital.

„Dacă înțelegem lucrurile acestea este evident că este un pas înainte. Însă în momentul de față nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluție. (Dacă nu înțelegem – n.r.), atunci o să plătim cu toții aceste consecințe”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vaccinare COVID